© Marpol TV 2015

“Anadolu’nun Kurtuluş Ateşi Maraş’tan Yakılır!”

Maarif Anadolu Lisesi organizasyonu ile 10.02.2021 Çarşamba 20.30’da Tarihçi -Yazar Mehmet Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu’nda Genç Olmak” başlıklı çevirim içi konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program okul öğrencilerinden Aysima ÇOLAK ve Güneş TOPTAŞ ‘ın hazırladığı slayt ve şiir dinletisi ile başladı. Daha sonra okul tarih öğretmeni ve aynı zamanda programın moderatörü İsmail KEÇELİ; Hayati Vasfi TAŞYÜREK’in; aşağıdaki dizelerini okuyarak katılımcıları selamladı

“Maraşlım, Bir Hamaset Destanı Nakşedildi Bağrına, Yurdumun Arslanları Öldü İman Uğruna, Ruhlarda Bayraklaşan Allah İçin Savaştır, Bu Şehitler Diyarı, İşte bu yer Maraş’tır.”

KEÇELİ daha sonra Tarihçi-Yazar Mehmet IŞIK ‘ın özgeçmişi hakkında bilgi verdi.

Program daha sonra Okul Müdürü İbrahim Halil Kaymaz’ın selamlama konuşması ile devam etti. Kaymaz özetle şunları söyledi:

“2004 yılında lisans eğitimi için Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a geldiğimde “çete bayramı yaklaşıyor” dediklerinde ne olduğunu anlamamıştım. Biz üniversite öğrencileri çetelerin daha sonra sokaklarda davul-zurna ve silahlarla dolaştıklarını gördük. Biraz tedirgin olduk. Yerel esnaf; “Korkmayın korkmayın çetelerden korkulmaz. Ancak onların varlığından güven duyulur.” dediler. Şuna inanıyorum: “Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşu bir noktada tüm Türkiye’nin ve Anadolu’nun kurtuluşuna vesile olmuştur.” Bu vesile ile programımıza teşrif eden bütün katılımcılara teşekkür ederim. Hassaseten Mehmet IŞIK hocama da bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiği için minnettar olduğumuzu ifade ederim.”

Konuşmacı Mehmet IŞIK; programa davet edildiği için teşekkür edip, Kahramanmaraş işgali ve Kahramanmaraş’ın işgalden kurtuluşu hakkında önemli bilgiler verdi.

Işık konuşmasına neden Maraş, neden Antep, neden Urfa sorusu ile başladı. Ve bunu şöyle açıkladı: “Fransa ile İngiltere’nin arasında gizli antlaşma ile Çukurova Bölgesi Fransızlara bırakılmıştır. Çünkü İngilizler daha önce Mısır’ı işgal ettiler ve buradan pamuk hammadde ihtiyaçlarını karşıladılar. Hammaddeye ihtiyaçları kalmadığı için Çukurova Bölgesi’ni de Fransızlara bıraktılar.

Daha sonra İngilizler MUSUL-KE

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER