BAŞKAN ÇABUKEL "EYT'Yİ BU DÖNEMDE MECLİSTEN GEÇİRECEĞİZ"
SiyasetKahramanmaraş İyi Parti İl binası önünde açıklama yapan il başkanı Av.Ahmet Çabukel, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bu mevcut düzenleme vatandaşları adeta mezarda emekli edecek hale getirmiştir.”
Kahramanmaraş İyi Parti il binası önünde basın açıklaması gerçekleştiren İl Başkanı Av.Ahmet Çabukel, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında vurgulandığı üzere Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, her vatandaşın sosyal adalet ilkesinden yararlanarak onurlu bir hayat sürdürdüğü, Dünya milletleri ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olan ve sosyal bir hukuk devletidir. Her ne kadar anayasamız böyle buyurmuş olsa da 16 yıllık mevcut iktidar döneminde primlerini eksiksiz ödeyen vatandaşlarımızın zamanında emekli olma hakları bir türlü onlara teslim edilmemektedir,” dedi.
Düzenleneme, Mezarda Emekli Edecek Hale Getirdi.
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında vurgulandığı üzere Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, her vatandaşın sosyal adalet ilkesinden yararlanarak onurlu bir hayat sürdürdüğü, Dünya milletleri ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olan ve sosyal bir hukuk devletidir. Her ne kadar anayasamız böyle buyurmuş olsa da 16 yıllık mevcut iktidar döneminde primlerini eksiksiz ödeyen vatandaşlarımızın zamanında emekli olma hakları bir türlü onlara teslim edilmemektedir. 2002 yılında yürürlüğe giren 4759 sayılı kanun nedeni ile yaş bekleme süreleri getirilmiş ve erken yaşta çalışmaya başlayıp primlerini eksiksiz ödeyip prim gün sayısını tamamlayan vatandaşlarımız çaresizce emeklilik planlarını rafa kaldırmışlardır. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bu mevcut düzenleme vatandaşları adeta mezarda emekli edecek hale getirmiştir. Şu güne baktığımızda sayıları milyonları bulan birçok vatandaşımız prim gün sayılarını doldurmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Emekli olmak için yaş bekleyen ve bu süre zarfında işsiz kalan ve ileriki yaşları yüzünden yeni iş bulma zorluğu çeken vatandaşlarımız sağlık güvencesinden de mahrum bırakılmakta ve bu durum sosyal devlet ilkesi ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.
Yaşa Takılan Vatandaşlar İçin De Mücadele Ediyoruz.
“Kurulduğu günden bu yana milletin refahı ve vatanın iyiliği için çalışan partimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının temel sorunlarından birisi olan yaşa takılan emeklilik meselesine de ayrı bir önem vermiştir. Emekliliği hak eden ancak mevcut düzenlemeler sonucu emeklilik hakkına kavuşamayan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altına girdiği andan itibaren üzerine düşen her görevi yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu noktada partimiz, verdiği araştırma önergeleri ve kanun teklifleri ile de birçok kez basına konu olmuştur.”
Komisyon Kurulması Ve Kanun Teklifinde Bulunduk.
“24 Ekim tarihinde partimiz emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının neler olduğunun ve emeklilikte yaş bekleme süresinin kaldırılması halinde bunun bütçeye nasıl yansıyacağının tespiti için mecliste bir araştırma komisyonu kurulması önergesi sunmuştur. Bilindiği üzere bu önerge AKP'nin reddetmesine rağmen önce kabul edilmiş olsa da MHP'nin önce kabul sonra red oyu vermesi neticesinde reddedilmiştir ve mecliste emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının araştırılması mümkün olmamıştır. Partimizin daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sunduğu kanun teklifi ise halen komisyonda görüşülmektedir. Bu kanun teklifimiz emeklilikte prim gün sayısını sağlayıp yaş şartını sağlayamayanların istedikleri takdirde emekli olabilmesinin önünü açmaya yöneliktir. Milletin meclisinde milleti temsil eden her vekilin de bizimle birlikte aynı hassasiyeti göstermesini temenni ediyoruz.
Ekonomik Sıkıntılar Bahane Edilerek Görmezden Geliniyor.
Bir diğer husus da mevcut iktidarın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemeyi ülkenin mevcut ekonomik durumuna bağlayarak görmezden gelmesidir. İYİ Parti olarak sunduğumuz araştırma komisyonu kurulması önergesinin amaçlarından biri de az önce bahsettiğimiz gibi emeklilikte yaş şartının kaldırılması sonucunun ülke ekonomisine maliyetinin ne olacağının hesaplanmasıdır; ancak ortada oluşturulmuş bir komisyon bulunmadığı halde mevcut iktidar emeklilikte yaş şartının kaldırılması halinde bunun ülke ekonomisine büyük zarar vereceğini ifade etmiştir. Mevcut iktidarın "Ekonomide Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletin sırtına yükleyemeyiz," ifadesine ise özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Ekonomide Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir dönemde yazlık saray yapılması, iktidar tarafından herhangi bir tasarruf tedbirine gidilmemesi, kemer sıkma yükümlülüğünün vatandaşa yüklenmesi ve saray kadrolarına yeni danışmanların alınması milletin sırtına hiç mi yük olmamıştır? Emeklilikte yaşa takılanların maliyeti sarayın kaç günlük maliyetine denktir? Emeklilikte yaşa takılanlar, mevcut iktidarın israf politikasına ne kadar zarar verecektir?
İkdidar, Erkenden Emekli Olma Bahanesi Olarak Görüyor.
Çabukel basın açıklamasında, “Mevcut iktidar emeklilikte yaşa takılan vatandaşların 38 yaşında emekli olmaya çalıştığını da iddia etmektedir. Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER Hanımefendinin de grup toplantılarında birçok kez dile getirdiği gibi kazanılmış hakkı gaspedilen bu vatandaşlarımızın 38 yaşında emekli olup kenara çekilmek gibi bir niyetlerinin olmadığının farkındayız. Mevcut düzenleme ile 25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmek için 15 yıl daha bekleyebilmektedir. Biz sizin ömrünüzden çalınan bu 15 yıl için mücadele ediyoruz. Biz, vatandaşlarımız 15 yıl daha rahat nefes alabilsin diye çalışıyoruz.”
Vatandaşın Rahat Nefes Alabilmesi İçin Çabalıyoruz.
“Sayın vatandaşlar, bildiğiniz üzere sosyal sigortalar sözleşmesi bir katılma sözleşmesidir. Bu sözleşmenin kuralları tek taraflı olarak devlet tarafından konulmaktadır; ancak mevcut durumumuz sosyal devlet ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Yıllarca çalışıp primlerini eksiksiz ödeyen vatandaşlarımız emeklilik için bir de yaş sınırını beklemektedir. Bunun hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Ayrıca bahsettiğimiz üzere Anayasamız, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dünya milletleri ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olduğunu ifade etmektedir. Ne yazık ki somut durum bunun tam tersidir. Refahı ve insanca yaşama hakkını tavandakiler paylaşırken sorumluluk, vergi ve yoksulluk tabana yayılmıştır. İktidarın mevcut ekonomik duruma ilişkin oluşturduğu paketlerde bile hala vergiyi tabana yaymaktan bahsedilmektedir. Biz bunu değiştireceğiz. Ortak paydamız olan Türkiye Cumhuriyeti'nde her vatandaşımızın insanca yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Bizim amacımız vatandaşlarımızın hak ettikleri hayatı hak ettikleri şekilde yaşayabilmeleridir. Kurulduğumuz günden bu yana da bunun için gayret etmekteyiz.”
Refahı Tabana Yayma Politikasına Yönelik Adımlar Atıyoruz.
“Biz İYİ Parti olarak tüzüğümüzde ifade ettiğimiz üzere demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, özgür düşünce, hür irade, liyakat, bağımsız ve tarafsız yargı, denge ve denetim sistemleri gibi demokratik hukuk devletlerinin temel kavram ve ilkelerini benimsemekteyiz. Bizim ilkelerimizde vatandaşın devletin sırtına yük olması gibi bir kavram yoktur ve asla olamaz. Biz önce mevcut israf politikasını yük olarak görüyoruz ve bunun sonlandırılması gerektiğini sesimizin çıktığı her yerde haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz. Yeni kurulmuş bir parti olarak yakaladığımız başarıları sizlerin de desteği ile artırarak devam ettireceğiz. Milletimizi meclisimizde en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için çalışıyoruz.”
" Yetkiyi Yine Milletimizi En İyi Şekilde Kullanıyoruz."
“Değerli vatandaşlarımız, sizi temin ederiz ki mevcut düzenlemenin son bulması ve emekliliğe hak kazandığı halde yıllarca bekleyen vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi için yaptığımız çalışmalar hız kesmeden devam edecektir. Milletimizden aldığımız yetkiyi yine milletimizin iyiliği ve rahat bir hayat sürdürmesi için kullanmaktayız.”
İlginizi Çekebilir