BATI UYGARLIĞININ KÖKENİNDE ANADOLU’NUN İZLERİ
Sütçü İmam Üniversitesi - İstiklal ÜniversitesiKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından, “Batı Uygarlığının Kökeninde Anadolu’nun İzleri” konulu konferans düzenlendi.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz katıldı. Çağlar boyunca insanın doğayı tanıyarak doğadan elde ettiği materyalleri kullanım sürecini aktaran Yılmaz, insanoğlunun Anadolu coğrafyasında yerleşik hayata geçişini belirleyen faktörleri anlattı. İnsanlık tarihindeki jeoloji temelli sıçramaları sıralayan Yılmaz, bütün bu sıçramaların Anadolu coğrafyasında gerçekleştiğini söyledi.
“Özellikle Truva kültürü, batı kültürünü önemli ölçüde etkilemiş; batıdaki birçok devlet, köklerinin Truva’ya kadar dayandığını iddia etmiştir.” diyen Yılmaz, “Batı kültürünün çıkış noktası Truva’dır.” şeklinde konuştu. Eski Anadolu medeniyetlerinin batı kültürüne etkilerine ilişkin bilgilendirme sunumu yapan Prof. Dr. Yücel Yılmaz, coğrafyanın toplulukların gelişiminde birinci öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Yücel Yılmaz, konferansın son bölümünde akademisyen ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz tarafından Yılmaz’a, Kahramanmaraş el sanatlarının en güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından verilen kokteyl ile son buldu.
İlginizi Çekebilir