© Marpol TV 2015

CHP İl Başkanı Ünal Ateş: Kahramanmaraş İçin Acil Önlemler Alınmalı

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası şehirdeki sorunların halen devam ettiğini belirterek, yetkililere acil önlemler almaları çağrısında bulundu. Basın açıklamasında, özellikle esnaf ve iş dünyası için çözülmeyi bekleyen birçok problem olduğunu vurgulayan Ateş, “Şehrin büyük bir bölümü şantiye haline geldi, altyapı problemleri devam ediyor. Esnafımız ise 21 metrekarelik konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

Esnaf Taleplerine Duyarlılık Çağrısı

Ateş, sağlam olan bazı binaların rezerv alan kapsamına alınıp yıkılmak istendiğini ve bu durumun esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti. Yetkililere seslenen Ateş, esnafın taleplerine kulak verilmesi gerektiğini belirtti. “Kahramanmaraş’ta mücbir sebep halinin bir yıl daha uzatılması, esnafın sigorta ve vergi borçlarının taksitlendirilmesi, hatta 2023 yılına ait borçlarının silinmesi zorunluluktur” dedi.

Vergi Dairesi İhtiyacı ve Yıkım Ertelemesi

Şehirde halen hizmet verebilecek bir vergi dairesi bulunmadığını ve acilen defterdarlık binasının yapılması gerektiğini belirten Ünal Ateş, rezerv alanı içindeki sağlam binaların yıkımının ertelenmesi gerektiğini vurguladı. Ateş, “Esnaf, binalarını bir an önce boşaltmaları için tahliyeye zorlanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Esnafın Sesini Duymalı”

Ünal Ateş, yetkililere çağrıda bulunarak, esnafın yaşadığı zorlukların yerinde incelenmesi ve haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi. Son olarak tüm Kahramanmaraşlılara saygı ve sevgilerini sunan Ateş, şehrin yeniden ayağa kalkması için 24 saat çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER