© Marpol TV 2015

Göksun’da Roma Dönemi Mozaikleri Keşfedilmeyi Bekliyor

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, kaçak kazılar sonucunda ortaya çıkarılan ve Milattan Sonra 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Roma dönemine ait mozaikler, gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor.

Göksun Kaymakamlığı, Göksun Belediye Başkanlığı ve Elbistan Şehir Müze Müdürlüğü’nün ortak girişimiyle, bu tarihi alanın ören yeri olarak ziyarete açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunuldu. Villa Rustica olarak bilinen bu alanda, yapılan çalışmaların ilçenin kültürel prestijini artıracağı öngörülüyor.

Elbistan Şehir Müze Müdürlüğü uzman ekipleri, ören yeri için gerekli ön hazırlıkları tamamladı. 6 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki bu mozaik alanının, çevre şehirlerde bulunan mozaiklerle renk ve motif benzerlikleri taşıması, alanın kültürel değerini daha da artırıyor.

Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Villa Rustica ziyareti sırasında, ilçenin çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kültürel zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılmasıyla bölgenin kültür turizminde cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. Özellikle Eshab-ı Kehf ve Kızılcık Mahallesi'nde bulunan şifalı içme suyunun aynı güzergâhta yer almasının, bölgeye olan ilgiyi artıracağını ifade etti. Ziyarette İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Göksun Belediye Başkanı Selim Cüce, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayten Şenel ve Elbistan Şehir Müze Müdürlüğü’nden uzman ekipler yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER