© Marpol TV 2015

KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ’NİN 3. CİLDİ ELEKTRONİK OLARAK YAYINLANDI

KSÜ Kahramanmaraş’ın Kültürel Zenginliğini Geleceğe Taşımaya Devam Ediyor, Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 3. Cildi Elektronik Olarak Yayınlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından ilk cildi 2017 Mart ayında yayınlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 3. cildi de yayınlandı. KSÜ web adresi www.ansiklopedi.ksu.edu.tr üzerinden elektronik olarak yayınlanan 3. cilt, matbu olarak da en kısa zamanda yayınlanarak okuyucu ile buluşacak.

Şehrimizin binlerce yıldan beri sahip olduğu kültürel mirası ve zenginliği ortaya çıkarma, Kahramanmaraş’ı bütün yönleriyle ansiklopedi çapında tanıtma, bugünden geleceğe bir iz, gök kubbede hoş bir seda bırakma niyetiyle yola çıkan KSÜ yönetimi; bilgili, tecrübeli, fedakâr, samimi akademik kadrosunun birikim ve destekleriyle D-E-F-G harflerini kapsayan ve toplam 621 maddeyi içeren üçüncü cildi tamamladı.

“Şehrimizin kültürel zenginliğine zenginlik katacak bu tarihi çalışmayı emin, kararlı ve sabırlı adımlarla sürdürmeye çalışıyoruz. Ansiklopedimiz, başta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi akademisyenleri olmak üzere 14 farklı üniversiteden, konusunda uzman ve çoğunluğu KSÜ’lü akademisyenlerden oluşan toplam 120 kişilik akademik yazar kadrosunun özverili çalışmaları neticesinde yayına hazır hale getirildi.” diyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin bilim, yayın, redaktör, koordinatör kurulları, yazı işleri ve grafik olmak üzere toplam 37 kişiden oluşan ekip tarafından hazırlandığını ifade ederek, Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üç yıl önce zor ve emek gerektiren bir çalışma olduğunu bilerek Kahramanmaraş’ın kültür zenginliğini geleceğe taşımak adına Kahramanmaraş Ansiklopedisi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Kahramanmaraş Ansiklopedisi Editörü Prof. Dr. İbrahim Solak ise, başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere üniversite yönetimine, her kademede görev alan bütün ekibe desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kahramanmaraş Ansiklopedisi 4. cildinin çalışmalarının devam ettiğini belirten Prof. Dr. İbrahim Solak, 4. cildi 2019 yılı içerisinde yayına hazır hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş tarihini, edebiyatını, coğrafyasını, kültürünü, sosyal hayatını, doğal zenginliklerini, kurumlarını, tarihi yapılarını, her alanda yetişmiş önemli şahsiyetlerini araştırarak ansiklopedi kriterlerine uygun olarak hazırlamak ve geleceğe aktarmak amacıyla hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 8 cilt olarak tamamlanması öngörülüyor. Unutulan maddeler olması halinde yayınlanması planlanan ek ciltte bu maddelere yer verilecektir. Ansiklopedinin okurlara, ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olması dileği ile saygılarımızı sunarız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER