Kahramanmaraş’ta ‘Bertiz’ Rüzgarı Esti
KahramanmaraşBertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 2. Bertiz Masere Günleri Festivali Demokrasi Meydanı’nda başladı.
Bertiz yöresinin kültürel değerlerinin tanıtılacağı Bertiz Masere Günleri Festivali Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyon ve halk oyunları, yöresel ikramlar, hapısa dağıtımı ile başladı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Bertiz’in kabarcık üzümü festivale damgasını vurdu. Bölgenin tüm ürünleri açılan stantlarla sergilendiği festival Pazar günü saat 20.00’a kadar açık olacak.
Programda açılış konuşması yapan Bertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Zeynel Abidin Boz, “Bertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Bertiz Masere Günleri Festivali’nde Bertiz bölgesini tanıtmaya gayret edeceğiz. Bertiz bölgesi gelenek ve görenekleri ile kültürü ile geniş bir coğrafyaya yayılan bir bölgedir. Bertiz yöresi, coğrafyası ile üzümleri ile bastığı ile, pekmezi ile ve en önemlisi sıcak insanları ile öne çıkan bir bölgedir. Bu etkinliğin önemi bölgemizde üretilen ürünlerin yerel ve ulusal ölçekte bilinirliğinin artırmasıdır ve bu açıdan bu etkinliğin öneminin farkındayız. Bunun yanında vakfımız bugüne kadar önemli etkinlikler düzenlemiş ve düzenlemeye de devam edecektir. Aynı zamanda maşere festivalinin bana göre en büyük önemi bölgemizin ve şehrimizin tanıtımında büyük rol oynamasıdır” dedi.
“Her Yıl Üstüne Koyarak Devam Edeceğiz”
Kahramanmaraş halkını Demokrasi Meydanı’na davet eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Masere etkinliklerini bölgemizin tanıtımı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bertiz bölgemiz yöresel ürünleri ile eşi benzeri olmayan kültüre sahip bir bölgedir. Biz de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bölgemizin gelişmesi ve katma değerini yükseltmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu yörede havasından ve suyundan dolayı olağanüstü bir tat reyhası var. Pekmez, sucuk, üzüm ve benzeri gibi ürünlerin tatları hep farklı olmuştur. Aynı zamanda Bertiz bölgesinde yetişen cevizin de bölge ekonomisine büyük katkıları var. Bu tarz etkinlikleri her yıl üstüne koyarak devam ettirip bölgemizi ve şehrimizi dünyaya tanıtmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.
“Hapısa Tatlısının Coğrafi İşaretini Alacağız”
Bertiz bölgesinin kültürel değerlerinin tanıtılması için bu etkinliği değerli bulduğunu ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ın sahip olduğu coğrafya kendisine özgü tarım ürünleri, bitkiler ve meyvelerin yetişmesine olanak sağlıyor. Bertiz bölgesi de bu şehrin önemli bölgelerinden bir tanesi ve benim için de çok anlamlı bir yeri olan bölgedir. Bertizli vatandaşların masere etkinliği adı altında yaptığı işin altında sabır yatıyor. Bu işin yıllardan beri günümüze kadar gelmesi kültürümüz açısında çok ama çok önemli. Biz de bu geleneği geleceğe taşımak için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Bertiz yöremize ait olan hapısa tatlısının coğrafi işaretini alacağız ve aynı zamanda AKBEL bünyesinde bulunan restoranlarda hapısa tatlısını her gün menüde bulundurma kararı aldık. Bu tarz etkinlikleri ulusal anlamda tanıtımını yapmak için Büyükşehir Belediyesi her zaman göreve hazır ve belediyemiz Bertiz bölgesinin gelişimi için bütün imkanlarını seferber etmiş durumdadır” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir