KSÜ KAYIT KILAVUZU
Sütçü İmam Üniversitesi - İstiklal ÜniversitesiKSÜ KAYIT KLAVUZU 2017
Kayıt İşlemleri
Üniversitemizde 2017–2018 eğitim-öğretim yılı 11 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacaktır.
Sevgili Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğinizden dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak işlemlerin özeti aşağıya çıkarılmıştır.
1) KAYIT İŞLEMLERİ
2017- YGS ve LYS sonucu ile üniversitemize yerleşen adayların kayıt işlemleri aşağıda yazılı ilkeler doğrultusunda yapılacaktır.
Elektronik Kayıt Tarihi : 11 AĞUSTOS - 16 AĞUSTOS 2017
Üniversite Kayıt Tarihleri : 14 AĞUSTOS - 18 AĞUSTOS 2017
Öğrenim Ücretlerini Yatırma Tarihleri : 10 AĞUSTOS - 18 AĞUSTOS 2017
Ders Kaydı Tarihleri : 28 AĞUSTOS - 08 EYLÜL 2017
NOT: Üniversitemize kayıt yaptıracak olan öğrencilerimiz kayıt işlemlerini 14 AĞUSTOS - 18 AĞUSTOS 2017 tarihleri arasında ilgili Akademik Birimlerin kayıt Bürolarında yaptıracaklardır. Elektronik kayıt yapan öğrenciler ise 11 EYLÜL - 15 EYLÜL tarihleri arasında kayıt için gereken belgeleri yerleştikleri bölümün öğrenci işleri bürosuna teslim edeceklerdir.
2) HARÇ YATIRMA
II. Öğretim Bölümlerini kazanan öğrencilerimiz 10 AĞUSTOS - 18 AĞUSTOS tarihleri arasında ÖĞRENCİ NUMARASI ile birlikte Türkiye Vakıflar Bankası ATM lerinden KURUM ÖDEMESİ olarak (Her öğrencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılmıştır.) yatırmaları gerekmektedir.
3) ÖĞRENCİ NO SORGULAMA
Öğrenci Numaranızı (http://obs.ksu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx) adresinden öğrenebilirsiniz.
4) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER (BİZZAT GELEREK KAYIT YAPTIRACAKLAR İÇİN)
1- ÖSYS sınav sonuç belgesi
2- Lise Diplomasının aslı veya diploma hazırlanmamışsa mezuniyet belgesinin aslı
3- Nüfus Cüzdan fotokopisi
4- 6 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında)
5- Öğrenim Ücretini yatırdığına dair belge (II.öğretim öğrencileri için)
6-Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
7- Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO ve Göksun MYO İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI için;
Bu programa alınacak öğrencilerin, DEVLET HASTANELERİNDEN VEYA ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.
Üniversitemize kesin kaydınızı yaptırdıktan sonra; birinci yarıyıl derslerine devam edebilmek için 28.08.2017 ile 08.09.2017 tarihleri arasında http://obs.ksu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx
linkinden ders kaydınızı yapmanız zorunludur. Ders Kaydı yapılmadığı takdirde derslere devam edemezsiniz. Takip eden yarıyılların ders kayıtları öğrenciler tarafından yapılacaktır. Öğrenim ücretini yatırmayan İkinci Öğretim öğrencilerinin ders kaydı yapılmayacaktır.
Ders kaydının yapılabilmesi için Öğrenci Bilgi Sistemine
http://obs.ksu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx
adresinden girilerek ders kaydının tamamlanması gerekmektedir.
Kullanıcı Adı: ÖĞRENCİ NUMARASI
Şifre : TC KİMLİK NO İLK 5 HANESİ
6) KAYIT TARİHİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;
a) 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,
b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için 2017-ÖSYS&39;ye başvurabilirler.),
c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar
2017-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.
Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyanlar için (E-Kayıt ile kayıt yaptırılsa dahi öğrenci üniversiteye geldiğinde bu raporu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmekle yükümlüdür.)
9) YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI
Üniversitemizin İlahiyat Fakültesinde Arapça Hazırlık Programı zorunlu olup, diğer tüm bölümlerinde (II.Öğretimler dahil) İngilizce Hazırlık Programı isteğe bağlı olarak uygulanmaktadır. Öğrencinin Hazırlık Eğitimi ile ilgili tercihini dilekçe ile bölümüne beyan etmesi gerekmektedir. Hazırlık eğitimi 11.09.2017 tarihinde başlayacaktır. öğrencilerimizin ingilizce düzeylerini belirlemek amacıyla 12.09.2017 tarihinde saat 10:00 da yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına katılımı zorunludur.
İngilizce Hazırlık Programı detaylı bilgi için tıklayınız.
Arapça Hazırlık Programı detaylı bilgi için tıklayınız
10) MUAFİYET
Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 14-18 AGUSTOS 2017 tarihleri arasında Bölüm Başkanlıklarına transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklaması aşağıdadır:
İlginizi Çekebilir