© Marpol TV 2015

KSÜ’DE “NEDEN OSMANLICA?” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rehber Gençler Öğrenci Topluluğu tarafından “Neden Osmanlıca?” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rehber Gençler Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Köstü yaptı. Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır” hadisi şeriflerini hatırlatarak sözlerine başlayan Köstü, topluluk olarak insanlara faydalı etkinlikler yürütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Rehber Gençler Öğrenci Topluluğu Başkanı İbrahim Ararat da kısa bir selamlama konuşması yaparken, 2016 yılında kurulan topluluk hakkında bilgiler verdi. Ararat topluluk olarak amaçlarını “kökeni bin yıldan daha eskiye dayanan yazı dilinin öğretilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak” olarak tanımladı.

Açılış konuşmalarının ardından Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar “Neden Osmanlıca?” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. “Günümüz Türkçesi ile Osmanlıca arasında sadece yazı olarak değil, kelimeler açısından da farklılıklar vardır” diyen Uçar, “Dünyaya açılmak kadar önemli bir şey daha var Türkiye için; tarihe açılmak. Daha doğrusu tarihiyle arasına dikilmiş duvarları yıkmak” diye konuştu.

Osmanlıca öğrenmenin zor olduğu algısının yanlış bir algı olduğunu belirten Uçar, gerekli gayretle Osmanlıcanın çok kısa sürelerde öğrenilebildiğinin altını çizdi.

Konferans sunumunun ardından KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı tarafından Metin Uçar’a günün anısına plaket takdim edilirken, konferans programı Metin Uçar’ın fuaye alanında katılımcıların adlarını Osmanlıca olarak yazması ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER