© Marpol TV 2015

Şehir Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Gün Sayıyor

Kahramanmaraş, Geleneksel Ağustos Fuarı'na kavuşmak için gün sayıyor. 9 Ağustos Cuma günü kapılarını açacak olan fuarda son hazırlıklar tamamlanırken, şehirde büyük bir fuar heyecanı yaşanıyor. Geçmiş yıllarda düzenlenen fuara katılanlar, anılarını tazeleme fırsatı bulmanın mutluluğunu yaşarken, ilk kez fuara katılacaklar büyük bir merakla açılış gününü bekliyor.

20 yıl aradan sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Fırat Görgel öncülüğünde yeniden düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı, KAFUM Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek. Etkinlik, 9 Ağustos Cuma günü başlayıp 31 Ağustos Cumartesi günü sona erecek. Fuarın detaylı etkinlik takvimine buradan ulaşılabilir.

Esnaf ve vatandaşlar, fuarın şehre katkı sağlayacağını belirterek büyük bir heyecan içinde olduklarını ifade etti. Esnaf Halit Bağrıaçık, “Sayın Başkanımız şehrimizin tanıtımına büyük önem veriyor. Geleneksel Ağustos Fuarı’nın tekrar açılması bu anlamda çok faydalı olacaktır. Bizler de fuarda yerimizi alacağız” dedi. Eski fuar katılımcılarından Bahtiyar Köse, “1980’lerde bu fuara sürekli katılırdım. 20 yıl aradan sonra tekrar düzenlenmesi mutluluk verici. Depremin izlerini silme noktasında da etkili olacaktır” ifadelerini kullandı. Bediha Alma ise, “Çocukluğumda Ağustos fuarına çok sık giderdim. Yaz aylarının gelmesi için sabırsızlanırdık. Yeniden düzenlenecek olması çok güzel” dedi.

İlk kez Ağustos fuarına katılacak olan Kaan Çevik, “Yaşım gereği daha önce hiç fuara gitmedim ama büyüklerimden hep duyuyordum. Bu yıl ben de fuarı görme fırsatı bulacağım için heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

Diğer vatandaşlar ve esnaflar da fuarın şehre büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ahmet Kaplan, “Kahramanmaraş’ın ihtiyacı olan bir etkinlik. Şehrimize çok iyi geleceğini düşünüyorum” dedi. Eyüp Bozdağ, “Esnaf olarak fuarın şehrimize katkı sağlayacağına inanıyorum. Ailecek gidilebilecek güzel bir etkinlik. Tüm Kahramanmaraş orada buluşacaktır” dedi. Serdar Atakan, “Kahramanmaraş için böyle bir etkinlik gerekiyordu. Fuarın çok güzel olacağını düşünüyorum” dedi. Samet Çiftaslan, “Fuarın tekrar hayata geçirilmesi şehre verilen değerin bir göstergesi. Hepimizin fuarda mutlaka bir anısı vardır. Şimdi daha fazla anı biriktirme imkânı bulacağız” ifadelerini kullandı. Ashabil Mülk ise, “47 yaşındayım. Çocukluğumda çok eğlendiğimiz fuarın tekrar düzenlenmesi çok güzel. Depremden sonra böyle bir organizasyon yapılması anlamlı olmuş” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER