Andırın’da okuyan KSÜ’lü Öğrencilerden KSÜ Yönetimine Çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Andırın’da okuyan KSÜ’lü Öğrencilerden KSÜ Yönetimine Çağrı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Andırın Meslek Yüksekokulu 2. Sınıf öğrencileri, ilçede Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurdu olmadığı ve depremden sonra kiralık ev bulamadıkları için barınma sorunu yaşadıklarını belirterek 1. Sınıflar için tanınan Online Eğitim hakkının kendilerine de tanınmasını istiyor.

6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş’ta birçok alanda yaşanan sorunlar, eğitimde de varlığını hissettirdi. Özellikle üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çok ciddi bir şekilde öğrencilerin ve velilerin karşısına çıkıyor. KSÜ yönetimi, barınma sorununu kıl çadırlardan oluşan oba kurarak ve bazı bölümlerde online eğitim vererek aşmaya çalışıyor; ancak yüz yüye eğitimin olduğu bölümlerde okuyan öğrenciler için barınma sorunu, öğrencileri kara kara düşündürüyor. Öğrencilerin barınma sorununun en yoğun yaşandığı yerlerden biri de Andırın Meslek Yüksekokulu.
Barınma sorunlarına ilişkin Haber Merkezimize ulaşan Andırın Meslek Yüksekokulu öğrencileri, KSÜ yönetimine şu çağrıda bulundu: “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 31.08.2023 senato kararına göre Andırın Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencileri için online, 2. Sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitim kararı almıştır. Andırın ilçesinde KYK yurdu olmadığından barınma sorunu ile karşılaşıyoruz. İlçede deprem dolayısıyla kiralık ev sorunu yaşanmakta. Hali hazırda kiralık olan evlerle görüşme sağladığımızda da ‘öğrenciye kiralık ev yok’ gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Ve ilçe ile okul arasındaki uzaklık 3 kilometreye yakın olduğundan ulaşım sorunu çekiyoruz. Herhangi bir şekilde düzenli toplu taşıma aracı bulunmamakta, bu nedenle barınma sorununu çözsek dahi ulaşım sorunu çıkıyor karşımıza. İnsanın temel haklarından olan barınma hakkını bir öğrenci sağlayamaz ise öğrenci nasıl eğitimini sürdürebilir ki? Bu sebeplerden dolayı okulumuz 1. Sınıf öğrencilerine tanınan online eğitim kararına 2. Sınıf öğrencilerinin de eklenmesini talep ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CELALETTİN GÜVENÇ GÖNÜLDE YAŞAYANLAR KİTABINA KONU OLDUÖnceki Haber

CELALETTİN GÜVENÇ GÖNÜLDE YAŞAYANLAR KİT...

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİSonraki Haber

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar