kitap fuarı

ANDIRINLILAR DERNEĞİNDEN KSÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANDIRINLILAR DERNEĞİNDEN KSÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği tarafından KSÜ Rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a ve Rektör Yarımcılığına atanan hemşerileri Prof. Dr. Kadir Saltalı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

Düzenlenen ziyaret programına, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu ve Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Kolutek, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaş, Bölge Trafik Şube Müdürü  Arif Gürbüz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.  

Ziyarete katılanlar kendini tanıtarak Rektör Can’a hayırlı olsun temennisinde bulundular. Rektör Niyazi Can, ziyaret duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Tanışma sonrası Üniversite ve geçmiş dönemlere dair açıklamalarda bulunan Rektör Can, ‘’Üniversitemizin huzurunu temel amaç edineceğiz. Buna biz yönetim literatüründe ‘Güçlü Kurum Kültürü ve İkilim’ diyoruz. Üniversitemizde güçlü, aidiyet duygusu yüksek bir kültürel paylaşılan değerleri çoğaltmamız lazım. Herkes benim üniversitem, bizim üniversitemiz diyebilmeli.‘’ ifadelerini kullandı.

‘’Birlik, beraberlik ve istişare temel prensibimiz’’

Üzerimize bir emanet tevdi edildi. Bunu hakkıyla, iki tane rektör yardımcısı arkadaşımızla, önümüzde ki haftalarda yeni yönetim ve ekibine destek arkadaşlarımızı da katacağız. Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof Dr. Kadir Saltalı arkadaşlarımla zaten biz Maraş’a geldiğimizden beri güzel planlarımız vardı. Allah bize bu planlarımızı yapma fırsatı verdi. Bu üniversitede gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu noktada çok iyi niyetliyiz. Arkadaşlarımız vizyon sahibi, birikimli. Zekeriya hocamda, Kadir hocamda benim tabiatıma da uygun. Nedir sizin tabiatınız derseniz? Ben, Yaratılanı Yaratandan ötürü sevme felsefesine ve inancına sahibim. Bizim birlikte çalışamayacağımız insan yoktur. Vatan hani değilse, Bayrak düşmanı değilse, bu vatanın bir evladı ise onda biz liyakat ararız, ehliyet ararız. Onunla çalışırız, paylaşamayacağımız bir şey yok. Güzel memleketimize, cennet vatanımıza, saklı şehir Kahramanmaraş’ımıza ve dolayısıyla üniversiteler şehirle de sınırlı değil. Bizim çalışmalarımız, ürettiklerimiz, yayınlarımız, teknolojilerimiz önce Kahramanmaraş sonra bütün Türkiye’ye fayda sağlayacak bütün ürünleri ortaya koymaya çalışacağız. Birlik, beraberlik ve istişare temel prensibimiz. Ekip çok önemli. Ekibimizi kurmaya başladık. Kimseyi dışlamıyoruz, geçmişle uğraşmıyoruz, hep geleceğe bakıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katacağız, bunu birlikte gerçekleştireceğiz.

‘’Sorunlar karşısında pes etmeyeceğiz’’

Düne bakmıyoruz. Herkesin tabii ki katkıları olmuştur bu üniversiteye. 26 yıl önce sıfır öğrenci iken bugün 40 Bine yaklaşmış durumda öğrenci sayısı. Bu sayısı Türkiye ortalamalarına bakıldığına üstünde bir rakam.  Üniversitemizde de iyi bir kadro var. Huzuru etkileyen bazı şeyler vardı. Onları da hızlı bir şekilde geriye takılmadan çözüyoruz. Sorunlar karşısında öyle pes etmeyeceğiz. Üniversite’de güzel bir kadro var ama işte son yıllarda biraz sıkıntılar oluşmuş, o sıkıntıları da bir bir yavaş yavaş aşacağız. Keşke o sıkıntılar olmasa normal bir süreçle rektör olsaydık. Tabi hemen bugünden itibaren büyük projelerimizi devreye koyardık. Tabii yine de ertelemiyoruz.  Hem sorunları çözmeye çalışıyoruz hem günün çalışmalarını yapıyoruz hem de kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizi konuşuyoruz. Bu sorunlar gerçekten bizim gecelere kadar çalışmalarımızı gerektiriyor. Buna rağmen de vaktimizi daha dolu dolu geçirerek üç aylık, bir yıllık, dört yıllık projelerimizi de gündeme alıyoruz.

‘’Üniversitemizin huzurunu temel amaç edineceğiz’’

Üniversitemizin şehre ve Türkiye’ye hizmet üretmesi lazım. Artık üniversitelerin, halktan şehirden uzak üniversite anlayışı artık gerilerde kalmalı. Burası da bir devler kurumudur. Bu devletimizin menfaatlerini merkeze alarak, vatandaşlarımızın beklentilerini göz önünde bulundurarak ve çalışanlarımızın motivasyonunu ve huzurunu da sağlayarak hepsini bir arada gerçekleştirerek ilerleyeceğiz. Tıp Fakültemizde sorunlar var. Bir yerde huzur azalırsa kaliteli elemanlar başka yerlere kaçar. Birde alternatif çoğaldı. 180 üniversite var. Bizim üniversitemizi, tıp fakültemizi, diğer fakültelerimizi cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Aksi halde bazen böyle liyakatli ve kariyer sahibi insanlar huzur arıyor. Adamın güzel bir maaşı var, arabası var, evi var artık bu nisan huzurlu bir ortam arıyor.  Kendisini motive edecek bir ortam arıyor. Daha huzurlu bir yer varsa orayı tercih ediyor. Üniversitemizin huzurunu temel amaç edineceğiz. Buna biz yönetim literatüründe ‘Güçlü Kurum Kültürü ve İkilim’ diyoruz. Üniversitemizde güçlü, aidiyet duygusu yüksek bir kültürel paylaşılan değerleri çoğaltmamız lazım. Herkes benim üniversitem, bizim üniversitemiz diyebilmeli. Öğrenci, öğretim elemanı sabahleyin üniversitemize gelirken yani iki adım atıp bir adımda geriye adım atma istediğinde olmamalı. Kaçan ya da uzaklaşan öğretim elemanlarını çekebilmek mevcut kadroda tutabilmek için birlik, beraberlik ve huzur tabi çok önemli. Buradan giden küsen arkadaşlarımızı buraya davet edeceğiz. Tekrar burada, tıp fakültesinde ve diğer fakültelerde hizmet etmesine fırsat vereceğiz.

‘’Kartla üniversiteye giriş çıkış sistemini kaldırdık’’

Ben bu üniversiteye değer katabildiğim kadar kendimi değerli addederim. Değer katamadığını fark eden insanlar kenara çekiliyor. Bu işe değer katabilecek insanlara yol vermek lazım. Biz bu koltuğa yapışalım, süremizin sonuna kadar bunu bekleyelim anlayışında değiliz. Koltuklarla yücelmek yerine koltukları yüceltmek. Koltukları nasıl yüceltiriz? Kattığımız değerle ortaya koyduğumuz çalışmalarla, bilimsel çalışmalarla, ortaya koyduğumuz teknolojilerle. Öğretim elemanlarımıza güvenimizi ortaya koyduk. Size güveniyoruz dedik. Kartla üniversiteye giriş çıkış sistemini kaldırdık. Hocalarımızın %100 nün talebi olarak senatoya getirdik. Akabinde de dedik ki size güveniyoruz. İnsanın demokrasi kılıcı gibi başında çağdaş dünyada olmayan yöntemlerle denetlemeye kalkmak yerine insanlarını sevmek lazım, güvenmek lazım.

‘’ Sivil Toplum kuruluşları ile Üniversitenin ilişkilerinin iyi olmasını istiyoruz’’

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu ve Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Kolutek, sağlam ve isminden söz ettiren bir üniversite istediklerini belirterek, ‘’ Sivil Toplum kuruluşları ile Üniversitenin ilişkilerinin iyi olmasını istiyoruz.’’ diye konuştu.

Başkan Kolutek’in konuşması ise şu şekilde;

‘’Biz STK’yız. Bizim sözlerimiz eğmeden bükmeden olur. Herkes söze başlarken milli kültür, milli gelenek ve milli ahlaktan bahseder. Şunu da unutmamak gerekir ki milli kültür ve milli ahlakı ayakta tutan en önemli unsur bu toplumun tarihi yaşam süreci içinde meydana getirmiş olduğu gelenekleri, görenekleri ve derin kültürüdür. Bizde Andırınlılar Derneği olarak eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren, Bakanlıklarla faaliyet yapan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yöresel Kültürel Değerlerini araştırma merkezi var üniversitemizin bünyesinde. Biz bunun aktifleştirilmesini istiyoruz. Sayın yöneticilerimiz öyle bir köprü oluşturun ki sivil toplum kuruluşları ile bu köprü genişlesin. Sivil toplum kuruluşları ile köprü kurduğunuz zaman diğer insanlarla da kurarsınız. İşverenlerle de kurarsınız. Dolayısıyla önünüz açılır. Sivil Toplum kuruluşları ile Üniversitenin ilişkilerinin iyi olmasını istiyoruz. Hiç kimseye ayrım yapmadan. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin bir konuda otorite olmasını istiyoruz. Türkiye’de televizyonda bir konu tartışılırken Sütçü İmam Üniversitesinde ki filan profesörün görüşüne başvurulsun. Üniversitemizin söz sahibi olmasını istiyoruz. Bizim kültürümüzde tarikat vardır, tasavvuf vardır, cemaat vardır ama cemaatçilik yoktur. Geçmişte bunun çok örneklerini yaşadık. Bunun için toplumun ortak paydası olan milli ve manevi değerler bütününe haiz olan insanların önce devlete sadakati sonra da liyakati, biz o şekilde bir üniversitenin yapılanıp olmasını istiyoruz. 1895 yılında Süleymanlı’da Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimizi anma programımız var. 29 nisan da bu programımız var. Daha önce üniversitemiz tam kadro katılmıştı. Bu yılda üniversitemizi orada görmek istiyoruz. ‘’

Rektör Yardımcılığına atanan Prof Dr. Kadir Saltalı, hemşerilerini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ayrı ayrı teşekkür etti. Ziyaret sonrası Rektörlük binası önünde hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu. 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAHRAMANMARAŞ'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU!Önceki Haber

KAHRAMANMARAŞ'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU!

KAHRAMANMARAŞ GAZETECİLER CEMİYETİ, REKTÖR CAN’I ZİYARET ETTİSonraki Haber

KAHRAMANMARAŞ GAZETECİLER CEMİYETİ, REKT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar