Asrın Felaketinin 2. Yılında Dualar, Hatıralar ve Vefa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asrın Felaketinin 2. Yılında Dualar, Hatıralar ve Vefa
Asrın felaketinin yıl dönümü olan 6 Şubat Perşembe günü şehir merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilecek programlarda, deprem şehitleri dualarla yâd edilecek.

Asrın felaketinin ikinci yıl dönümü olan 6 Şubat Perşembe günü geniş kapsamlı bir anma programı düzenlenecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Valilik iş birliğiyle gerçekleştirilecek programlar, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve yaşanan büyük felaketi unutturmamak amacıyla organize ediliyor. Anma programı, saat 10.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenecek fotoğraf sergisi ve anma töreniyle başlayacak. Sergide, depremin yarattığı yıkımı ve depremzedelerin yaşadığı büyük acıları gözler önüne seren kareler yer alacak. Bu sergi, felaketin izlerini hatırlatırken, aynı zamanda dayanışma ve yeniden ayağa kalkma sürecini de yansıtacak. Öğle saatlerinde ise anma programı Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda devam edecek. Saat 12.00’da depremde hayatını kaybedenlerin ebedi istirahatgahı olan deprem şehitliği ziyaret edilecek. Burada, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar okunacak ve deprem şehitleri için rahmet dilekleri edilecek. Günün son programı ise akşam saatlerinde Abdulhamid Han Camii’nde gerçekleştirilecek. Saat 18.00’da başlayacak programda, 1001 Hatm-i Şerif duası ve Mevlid-i Şerif okunacak.

 

İlçelerde de Anma Programları Gerçekleştirilecek

Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de 1001 Hatm-i Şerif ve Dua programları düzenlenecek. Afşin’de öğle namazı sonrası Eshab-ı Kehf Külliye Camii, Andırın’da akşam namazı sonrası Mescid-i Aksa Camii, Çağlayancerit’te öğle namazı sonrası Merkez Arıoba Camii ve yatsı namazı sonrası Güngören Camii, Ekinözü’nde öğle namazı sonrası Fatih Camii, Elbistan’da akşam namazı sonrası Ehlibeyt Camii, Göksun’da öğle namazı sonrası Ulu Camii, Nurhak’ta öğle namazı sonrası Bolu Camii, Pazarcık’ta öğle ve yatsı namazı sonrası Ulu Camii, Türkoğlu’nda ise sabah namazı sonrası Durdu Tansel Camiinde gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KÜMBET AİLE ÇAY BAHÇESİ HİZMETE AÇILDIÖnceki Haber

KÜMBET AİLE ÇAY BAHÇESİ HİZMETE AÇILDI

Büyükşehir’in Gönül Sofrası: Ulu Çınarlara Her Gün Sıcak Bir DokunuşSonraki Haber

Büyükşehir’in Gönül Sofrası: Ulu Çınarla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar