kitap fuarı

Ayhan Çiftarslan’dan portakallı örnek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayhan Çiftarslan’dan portakallı örnek!
Millet İttifakının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan, basın toplantısı düzenleyerek, Dulkadiroğlu için hazırladığı projeleri tanıttı.

Başkanlık yarışında sandığa gidecek vatandaşlara seçici davranmaları önerisinde bulunan Çiftarslan; “İnsanlar pazarda portakal seçiyor, en iyisini seçiyor, belediye başkanında iyisini seçin. Bir portakal kadar değeriniz olsun, bir portakal seçecek kadar düşünün. Veya eve gelen temizlik görevlisinin soyunu sopunu araştırıyorsunuz, sizi 5 yıl yönetecek insanında temizlik görevlisini araştırdığınızın onda biri kadar araştırın.” Dedi.

Millet İttifakının Dulkadiroğlu adayı Ayhan Çiftarslan, CHP Dulkadiroğlu İlçe Binasında basın toplantısı düzenleyerek projelerini açıkladı. Toplantıya CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek, CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Ejder İşlek yaptı.

İşlek; “Biz 1 Nisan’dan itibaren güçlü kadromuzla Dulkadiroğlu Belediyesi’ni yönetmeye adayız ve yöneteceğiz. Bu süreçte bir aydan beri sahalardayız ve görüyoruz ki iktidar partisi ve mevcut belediye halkta tabanını kaybetmiş. Büyük bir erozyon yaşıyor. İnanıyoruz ki biz halka hizmet noktasında 1 Nisan’dan itibaren üzerimize düşen bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Belediye Başkan Adayımız Ayhan Çiftarslan kendisi emekli kaymakam. Ülkenin dört bir tarafında kaymakamlık ve vali yardımcılığı yapmış, oldukça donanımlı bilgili, deneyimli ve güvenli bir insandır. Halkımızın buna teveccüh göstereceğine inanıyoruz. Belediye meclis üyelerimizde yine belediyeyi yönetmeye hazır yeterlilikte insanlardır. Göreceksiniz ki yeni dönemde belediyeye sahip olacağız, iktidara geleceğiz ve halkımıza arzu ettiğimiz hizmetleri yapacağız.” Diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan şeffaf yönetin anlayışıyla hareket edeceklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ta en büyük sorunların başında kentsel dönüşümün geldiğini vurgulayan Çiftarslan, ilçenin beton bloklarla çevrelenmesine müsaade etmeyeceklerini, belirterek turizm, eğitim, ekonomi ve sosyal alanlarda hazırladığı projelerini şöyle anlattı:

“HALKIMIZ HESAP SORMADAN BİZ HESABINI VERECEĞİZ”

“Artık yeni bir alana iş getirmemiz lazım. Ben yeniden katılımcı derken her mahalleye ve her çalışan grubuna diyelim ki sanayi sitesine, organize sanayiye veya kapalı çarşı esnaf temsilcilerine yılda en az 2 defa uğrayacağım. Yani hizmeti, projelerimizi, sıkıntıları yerinde göreceğim. Yerinde görmeden hiçbir şeyi anlayamayız ve algılayamayız. Şeffaf belediyecilik dediğim yerinde hizmeti görüp sıkıntıları yerinde karar uygulayan bir belediyecilik. Toplam 104 mahallemiz var. Her mahalleye yılda 2 saat ayırsam sadece 208 saat eder. 208 saat nedir ya? Haftada yarım gün dolaşsam yeter.

Bir defa muhtarlarımızın belediyede bir temsil odası olacak. Onlarla işbirliği olacak. Muhtarlar belediye ile mahalleli arasında köprü görevi yapacak. Tıpkı belediye meclis üyelerimiz gibi. Bunun yanı sıra ihalelerimizi, verdiğimiz işleri herkesin gözü önünde yapacağız. Yılsonu internet sitesinde biz bilançomuzu ortaya koyacağız. Gelirimiz, giderimiz, yapılan işler, masraflar hepsini ortaya koyacağız. İnternet kullanmayan insanlarımızda var. Belediyemizin duvarına bilançomuzu asacağız. Halkımız hesap sormadan biz hesabını vereceğiz ve Türkiye'ye de örnek olalım.”

“İLK PROJEMİZ ESKİ SANAYİ SİTESİNİ KAHRAMANMARAŞ'IN EN MODERN KENTİ HALİNE GETİRMEK”

“Kahramanmaraş'ın en büyük sıkıntısını kentsel dönüşüm. Şu anda biraz inşaat sektöründe bazı sıkıntılar var ama bu sıkıntılarla ilgili olmayan bir kentsel dönüşüm yapacağız. Öncelikle bu kentin akciğeri Dulkadiroğlu bölgesindeki doğudaki bağlık bahçelik kısım var. Buralar kentin akciğeri. Ama gördüğüm kadarıyla Doğukent, Güneşevler dikey beton yığınları siteler gidiyor. Bıraktığımız zaman Onikişubat gibi gidecek. Biz Kahramanmaraş'ın doğusu o yeşil alanına o milli park olacak doğal güzellikleri elde etmeyeceğiz. İmarı orada yani dikey yapılaşmayı keseceğiz. Dikey yapılaşmayı kestiğimiz zaman aşağı ovaya olan kısımda da 2 kattan fazla izin vermeyeceğiz. Dikey yapılaşmayı kestiğiniz zaman konut ihtiyacını merkezde karşılayacağız. Merkezde belli mahalleler Divanlı, Kümbet mahallerine benzer mahallelerde tarihi evler var. Tarihi dokusunu bozmadan orada bir kentleşme yapacağız. Tarihe uygun konutlar olacak. Benim prensiplerimden biride her yere itfaiye aracı girmelidir. İtfaiye aracı girecek şekilde bir kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümü ilk eski sanayi sitesinden başlatacağız. Orada çok büyük bir alan var. Komple orayı temizleyip ki özel mülkiyet var orada. Belediye hissesi olarak ağırlıklı herkese hisse vererek orayı istimlak etmeden hisse sahibi olarak şirket kurup dönüştürmeye başlayacağız. Mesela orada alışveriş merkezi olsun mu olmasın mı? Bunu halka soracağız. Eğer alışveriş merkezi olmasını istiyorlarsa o şekil projelendirme yapılır. Türkiye standartlarının üzerinde bir kent olacak. İlk projemiz eski sanayi sitesini Kahramanmaraş'ın en modern kenti haline getirmek. İsmine artık rüya kent mi dersiniz hayal kent mi dersiniz ismini de gazeteciler koysun.”

“ÇİFTÇİLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ”

“Şu anda çiftçilerimizin Türkiye'de yaş ortalaması 52. Bizim Bertiz civarı kırsal kesimde biraz daha yüksek. Hiç genç kalmamış. Bu durumda 10 yıl sonra olan gençlere olacak. Çiftçilerimizin yaş ortalaması 70 olacak. Üretim kesilecek. Bunu ithalat yoluyla elde edeceğiz. Eğer para yoksa ekonomik krizde varsa toplum aç kalacak.

Makineleşme ve robotlaşma üretimde insanı dışarı koyuyor. 20 bin metre kare bir alanda robot bir makine çalışacak. Elektriğe ihtiyacı olacak bunun onların aydınlığa ihtiyacı yok. İşte karanlık üretim, karanlık fabrika dediğim olay bu. Bundan sonra dünya kadar işsiz, gıda bekleyen aç insan ve üretim yerlerimiz bomboş. Biz hepimiz olarak buna çare bulmak zorundayız. Türkiye'yi düşünmek zorundayız bu bir milli görev. Açlıkla, kıtlıkla bir yerde baş edemeyiz. Dövizimiz varsa var yoksa yok. Şu anda et ve her türlü meyve sebze ithal ediliyor. Önce şu anda oturan hali hazırdaki üretici örnek çiftçilerimizi destekleyeceğiz.”

“KADIN ÜRETİMİNE YÖNELİK HANIMELİ PAZARLARI PROJESİ OLACAK”

“Şehir dışındaki mahallerimizde vatandaşlarımız işsiz oturuyor. Ne yapacağız? Diyelim ki biz bir bina yapacağız. O binayı biz müteahhitte ihale etmeyeceğiz.  Biz belediye şirketi aracılığıyla malzemeyi oranın yerleşik halkına vereceğiz, binayı onlar yapacak.  Böylece müteahhitte vereceğimiz büyük paralarla bir değil 2 bina yapabileceğiz. Bunun devamında fonksiyonel kapalı semt pazarlarında kadın üretimine yönelik hanımeli pazarları projesi olacak. Öyle pazarlar var ki yerine ve semtine göre düğün salonu oluyor, sosyal etkinlik merkezi oluyor. Biz böyle pazarlar yapacağız. Haftanın belli günlerde kadınlarımıza Pazar yeri açacağız. Kadınlarımız burada el emeği, göz nuru ürünlerini o pazarlarda satacak.”

“HER MAHALLEYE KREŞ YAPACAĞIZ”

“Her mahalleye kreş yapacağız. Bu kreşleri büyükşehir ile birlikte yapacağız. Şu anda aileler çekirdek oldu. Artık karı koca çalışıyorlar. Bakıcı yok. Kadın çocuğunu hesaplı bir kreşe bırakması lazım. Bu kreşleri yapacağız. Bu bir sosyal ihtiyaç. Bu kadınlarımız için çok önemli. Yaşlılarımıza mahallelerde sosyal tesislerin bir köşesine oturup çay içebilecekleri bir yer ayıracağız. Öğrenci yurtları yapacağız. Bu öğrenci yurtları çok önemli.”

“HALKA UCUZ ELEKTRİK VERECEĞİZ”

“Kendi elektriğimizi kendimiz üretip, halkı ucuz elektrik vereceğiz. Nasıl? Artık güneş enerjisinden elektrik elde ediliyor. Bu işi yapan çok uzman firmalar var. Görmüşsünüzdür geniş bir alana paneller kuruluyor ve orada elektrik elde ediliyor. Ortalama sıcaklıkta 23 derece. Ben bunu Şanlıurfa’da gördüm ve çok hoşuma gitti.”

“GERMENİCİA’YI DÜNYAYA TANITACAK BİR MÜZE YAPACAĞIZ”

“Germencia’yı dünyaya tanıtacak müze yapacağız. Tanıtım noktasında eksikliklerimiz var. Bakın Gaziantep Zeugma Müzesi yaptı. Oraya her gün otobüs dolusu turist gidiyor. Bu bir reklam işi. Bizde bunu başaracağız ve Germenicia’yı dünyaya tanıtacak bir müze yapacağız.”

PORTAKAL SEÇECEK KADAR DÜŞÜNÜN

 

“Bu bir belediye seçimidir. Hizmet edecek kişiyi seçiyorsunuz. Muhtar gibi seçiyorsunuz, muhtarın hangisini beğeniyorsanız seçiyorsunuz. Bu bir parti seçimi değil, genel seçim değil, burası çok önemli, insanlar seçerken buna dikkat etmeli. Ayrımcılık yapmamız mümkün değil, herkesin belediye başkanı olacağım. İnsanlar pazarda portakal seçiyor, en iyisini seçiyor, belediye başkanında iyisini seçin. Bir portakal kadar değeriniz olsun, bir portakal seçecek kadar düşünün. Veya eve gelen temizlik görevlisinin soyunu sopunu araştırıyorsunuz, sizi 5 yıl yönetecek insanında temizlik görevlisini araştırdığınızın onda biri kadar araştırın.”   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ’TAN KADINLAR GÜNÜ PROGRAMIÖnceki Haber

İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ’TAN KADINLAR GÜN...

Koca’dan Kızılcık’ta Görkemli Seçim Ofisi AçılışıSonraki Haber

Koca’dan Kızılcık’ta Görkemli Seçim Ofis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar