Bakan Yanık: “Türkiye’de Sosyal Hizmet Anlayışını Değiştirdik”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yanık: “Türkiye’de Sosyal Hizmet Anlayışını Değiştirdik”
Andırın’da Ailemizin Çınarları Yayla Şenliği’ne katılan ve Başkan Güngör ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Ulusal Hane Ziyareti Programı başlattık. İnşallah 85 milyon vatandaşımızın, yaklaşık 26 milyon hanemizin her birine arkadaşlarımız gidecek. AK Parti iktidarı süresince çığır açan hizmetler gerçekleştirdik, artık hizmet vatandaşımızın ayağına geliyor” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında Kahramanmaraş’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile birlikte Andırın’da düzenlenen “Ailemizin Çınarları Yayla Şenliği”ne katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Andırın Belediyesi ve Akdeniz Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu iş birliğinde düzenlenen etkinliğe Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, protokol üyeleri, il ve ilçe teşkilatı mensupları ile vatandaşlar da katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan etkinlik kapsamında mehteran ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirilirken, huzurevinde kalan yaşlılar tarafından verilen mini konser sonrası Bakan Yanık ve beraberindeki heyet alandaki stantları inceledi. Ardından Kahramanmaraşlı Şehit Piyade Er Ahmet Bıçakçı’nın Andırın’daki baba ocağını ziyaret eden heyetin bir sonraki adresi ise bir süre önce hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı Yazar – Şair Mevlana İdris’in aile evi oldu. Bakan Yanık’ın Kahramanmaraş programı, Yazar İdris’in adının yaşatıldığı Millet Konağı ve Kütüphanesi ziyaretiyle noktalandı.

Bakan Yanık: “Hizmet Vatandaşın Ayağına Geliyor”

Ailemizin Çınarları Yayla Şenliği’nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal hizmetler konusunda Türkiye’nin çağ atladığını vurguladı. Bakan Yanık, “Kahramanmaraş sosyal hizmetlerden en fazla yararlanan illerimizin başında geliyor. AK Parti iktidarı süresince özellikle bizim bakanlığımızı ilgilendiren sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar başlığı altında gerçekten çığır açan hizmetler gerçekleştirdik. Bizim sosyal hizmetlerdeki esas farkımız talep odaklıdan arz odaklı sosyal hizmete geçiş oldu. Eskiden vatandaş bir hizmetini görmek için, bir ihtiyacını görmek için kapı kapı kurumları gezerken, biz artık vatandaşın ayağına gidiyoruz. Şimdi ‘Ulusal Hane Ziyareti Programı’ başlattık. İnşallah 85 milyon vatandaşımızın, yaklaşık 26 milyon hanemizin her birine arkadaşlarımız gidecek. Evlerde yaşlı, engelli, çocuk, şiddet var mı? Bunların her birini tespit ediyoruz. Bizim bakanlığımızın yapacağı hizmetse hemen yerine getiriyoruz” dedi.

Başkan Güngör: “Kahramanmaraş İçin Çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise konuşmasında, “Bugün Kahramanmaraş’ımızın çok özel bir yerindeyiz. Ovası, suyu ve havası ile Andırın’ın çok önemli bir yayla turizmi potansiyeli var. Andırın’ın turizm potansiyelinin arttırılması için hem merkezi hükümet, hem de belediye olarak elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Andırın’a yeni bir Millet Konağı kazandırdık ve hemşehrimiz Mevlâna İdris’in adını burada yaşatıyoruz. Bugün etkinliğimize katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’a ve festivalin gerçekleşmesinde görev alan herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Japonya, EXPO 2023’e Shogun ve Ninja Bahçesi ile katılacakÖnceki Haber

Japonya, EXPO 2023’e Shogun ve Ninja Bah...

Başkan Güngör, Andırın Kırsalında Vatandaşlarla BuluştuSonraki Haber

Başkan Güngör, Andırın Kırsalında Vatand...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar