BAŞKAN BOZDAĞ’IN GÖZÜNDEN YENİ ANAYASA VE MECLİS GÜNDEMİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN BOZDAĞ’IN GÖZÜNDEN YENİ ANAYASA VE MECLİS GÜNDEMİ
Pazarcık belediye başkanı Yakup Hamdi BOZDAĞ yeni anayasa ve meclis gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Bozdağ yaptığı açıklama da:

“PARLAMENTER SİSTEM MİADINI DOLDURDU.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin 1.tur oylamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ    , " Ülkemize Başkanlık sitemin şart olduğunu ve Özellikle 15 Temmuz sürecinde tüm halkımızın birlik ve beraberlik içinde canını hiçe sayarak vatanı ve istikbali için darbecilere karşı koyması, tarih boyunca unutulmayacak. O gece vatan savunmasında şehit düşen kahramanlarımız ve yaralanan gazilerimizi asla unutmayacağız” dedi.

Parlamenter sistemin Türkiye’de miadını doldurduğunu belirten Bozdağ , "Yeni Türkiye'nin inşası sürecinde Yeni Anayasaya ve onunla birlikte hayata geçirilecek Başkanlık Sistemine ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Bu mesele millidir, bu mesele yerlidir. Yeni Anayasa Meselesi, milletin meselesidir, gelecek meselesidir. Bu topraklarda yaşayan herkes milli ve yerli düşünmek, olaylara böyle bakmak zorundadır. Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı iyi anlamalı ve söylemlerini iyi okumalıyız." dedi.

Başkan Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:  ’’ Başkanlık Sitemi beklediğimiz bir şeydi. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu kararı verdi. 18 madde üzerinde bir anlaşma vardı. Burada özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile olmak üzere AK Parti ile birlikte karar almışlardı. O karar da güzel bir şekilde geçti,  ufak tefek birkaç sıkıntı olmuş olsa da. Cumhuriyet Halk Partisi bunu sabote etmeye başladı. Ama halk bunu gördü ve bunun arkasından erken seçim olayı da konuşulabilirdi. Tabii onu görünce hemen geri adım attılar.  Bazı maddeler daha çabuk geçti. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.   Ben şöyle bir geçmişe doğru baktığım zaman, Allah rahmet eylesin Sayın Cumhurbaşkanlarımız Turgut Özal yine Süleyman Demirel’de parlamenter sisteminin belli bir nokta da tıkandığını biliyorlardı Ama şimdiki Reisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi arkasında bir halk desteği olmadığından dolayı kararlar almaktan sıkıntı çekiyorlardı. İşte geçmişten geriye dönük baktığınız zaman Sabih Kanadoğlu 367 çıkardılar. Yani kutsal çoğunluk varken  367 dediler. Halka gidildi halka gidildi halk yine karar verdi.  Her defasında Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor, ‘’millet karar verecek millet ne derse o olacak.’’

 Eğer burada zaten  330’un üzerinde bir  karar çıkmamış olsaydı yine erken seçim olacaktı. Yine millete gidilecekti. Milletin üstünde bir Hakimiyet yoktur, millet ne derse o olur. Bakın basında yakın zamanda İngiltere'nin büyükelçiliklerinde görev  yapmış,  istihbarat  servislerinde çalışmış bir İngiliz bile ne diyor biliyor musunuz? Başkanlık sistemi olduğu an Türkiye'de darbeler dönemi kapanır. Bu darbenin arkasında kimlerin olduğu geçmişte  71 muhtırası olsun, 80 İhtilalı olsun, 60 İhtilalı olsun. Üstelik bir ihtilal de Adnan Menderes gibi bir şehidimiz var. Hala insanların kalbinde ve gönlünde böyle bir şey nasıl olabilir düşüncesi taşıyan insanlar var. Ama 15 Temmuz'da bu millet gereken dersi verdi çok şükür. Neye karşı verdi? Amerika'ya, Almanya'ya, İngiltere'ye karşı ve içinde bulunan bütün hainlere karşı.  Yaklaşık 153 ihanet örgütünün bir olarak bu toprağın bu vatanı yok etmek istediler. Ama bu millet buna izin vermedi. Şimdi millet böyle bir karar vermişken tekrar böyle bir şey olacağı Allah göstermesin.  Önümüzdeki günlerde  çocuklarımız torunlarımız 15 Temmuzları  bir daha mı yaşasın. Yaşamaması için bu karar gerekiyordu. Efendim diktatör oluşuyor, efendim şu oluşuyor… Bunların hepsi hikaye ve  hikaye olduğunu inanın sizden bizden daha da iyi biliyorlar. Parlamento da kalkıp ısıran insanlar, bağıran insanlar yakışıyor mu? Allah aşkına orası Türkiye Büyük Millet Meclisi ora milletin yeri,  milletin yurdu. Milletine güvenmeyen insanlar siyaset yapmasın. O siyasete karşı çıkan insanlar 6 tane 7 tane seçim geçirdi. Hala bu yüzde 24'lük bandı bandında her seferinde bırakıp gideceğim diyor. Halen gitmiyor bir dediğini tutmuyor. İstikrarsız bir şey ülkemizde istikrar da var bakın. Ohal  denen bir sistem şu anda görüyor ama bakın yatırımlar devam ediyor. Hiç düşünebiliyor musunuz? İyi bakın 45 gün içerisinde bu millet neyi başardı. Biliyor musunuz kendi askerlerinin içinde hainler ile birlikte bomba yağdırdılar. Uçaklarımızı, helikopterlerimiz kullandılar. Kurşunlarımızı üzerimize sıktılar. Bakın  bu ordu 45 gün içerisinde cerablus'a girdi. 12 saat içerisinde cerablus aldı.  Halen de devam ediyor. Arkasından elbab hepsi devam ediyor. 60 küsur tane Koalisyon hükümetlerinin hepsi ne diyorlardı? Birlikte hareket edeceğiz. Tek başına mücadele eden Türk Silahlı Türk Silahlı Kuvvetleri bakın DEAŞ’ı  bölgesinden El bab’dan yıkan götüren yine Türk Silahlı Kuvvetleri. Bir yandan bakıyorsunuz Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor, Avrasya Tüneli açılıyor. Yani ülkenin nereden nereye geldiği buradan da belli oluyor. İşte bu istikrardan rahatsız olan insanlar, orduyla, darbeyle, silahla çözemediklerini şimdi döviz üzerinden dolar ve Euro üzerinden yapmaya çalışıyorlar ama yine başaramıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘’Başaramayacaklar.’’

 Çünkü bu millet geçmişten geleneğimizden kanlarımızda olan gelen bir şeydir; sıkıntılı anda yumruk gibi olmuştur hep bir olmuştur. Çanakkale'de öyle olmuştur. Kurtuluş Savaşı'nda da öyle olmuştur. Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda da öyle olmuştur. 15 Temmuz'da da yine dünyaya ve Cihan'a bu Türk milletinin hürriyetine ve istikrarına ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir. Bu meclis, büyük bir iş başarmıştır. Buradan tekrar, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın  Devlet Bahçeli'ye devlet adamlığını gösterdiği için  Pazarcık Belediye Başkanı olarak bir vatandaş olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın Bey, ne dedi, ilk dört  Maddeyi öne sürdüklerinde?  ‘’Devlet Bey bu işleri benden daha iyi de bilir.’’ dedi. İşte devlet adamı böyle günlerde belli olur. Çok güzel günler geliyor.

Başkan Bozdağ: ‘’Tahminimi de söyleyeyim yüzde 51 ile 57 arasında oy oranı ile referandumdan çıkarız. Hayırlı olsun diyorum.’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAMU BAŞ DENETÇİSİ MALKOÇ KAHRAMANMARAŞ’TAÖnceki Haber

KAMU BAŞ DENETÇİSİ MALKOÇ KAHRAMANMARAŞ’...

MALKOÇ: “TÜRKİYE BÜTÜN İNSANLIĞIN ONURUNU TEMSİL EDİYOR”Sonraki Haber

MALKOÇ: “TÜRKİYE BÜTÜN İNSANLIĞIN ONURUN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar