Başkan Güngör, “Benim bu şehre borcum var, bu şehri çok seviyorum”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentet görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek, yapılan ve proje aşaması devam eden yatırımlar hakkında değerlendirmede bulundu.
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda sinevizyon eşliğinde gazetecilere bilgi veren Başkan Güngör, yeni kent meydanı, kentsel dönüşüm, ulaşım, kültürel, şehirlerarası otobüs terminali, yeni stadyum ve prestij projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
3 yıllık süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının konuşulduğu toplantıda, “2019’dan 2021’e Kahramanmaraş” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Başkan Güngör yaptığı konuşmada, “Biz göreve geldiğimizde mali yapımızı disipline ederek, ağırlıkla dağınık yerleşim alanlarına sahip olan Kahramanmaraş’ımızda öncelik olarak belirlediğimiz yol ve su ihtiyacını süratle karşılamaya çalıştık. Bir yandan da yerel kalkınma odaklı yaptığımız projelerle şehrimizin her türlü potansiyeline katma değer kazandırarak, sahip olduğumuz doğal, yerel, kültürel miraslarımızı markalaştırmak için eylem planları yaptık. Hamdolsun çalışmalarımızda ciddi bir mesafe kat ettik” diye konuştu.
“Kahraman şehrimizin tarihini koruyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Tarihi Kale’de yapılan restorasyon çalışmalarına değinerek bunun bir referans noktası olduğunun altını çizdi: “Hamdolsun, Tarihi Kale’mizi restore ettik ve kurtuluşumuzun 100’üncü yılında burada yeniden Cuma Namazı kılmak nasip oldu. Burada bütüncül bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Acemli Camii ve Kale arasındaki tarihi alanda dönüşüme başladık. Burada otopark sorunu vardı, bunu da çözmüş olacağız. Tarihi adamızda, en mahrem bölgemizde uzun soluklu yatırımlar için tüm süreçleri en ince detayına kadar düşünüyoruz. Elbette bu çalışmalar Ulu Camii ve Kapalı Çarşı’mızı da kapsıyor. Kapalı Çarşı’mızda da hamdolsun cephemizi siluete yakışır bir hale getirdik. Kurtuluş destanı yazdığımız bu alanda bir Bayrak Yolu da hayata geçirmiş olacağız.”
“Şehir meydan projesinde geri sayım başladı”
Şehrimizin en merkezi alanında bulunan ve Özel İdare İş Merkezi ile Valiliği de kapsayan 40 dönümlük alan bu şehre yakışır şekilde düzenlenecek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın da tüm adanın dönüşümü yönünde kanaat bildirdiği bu proje, Kahramanmaraş’ımıza çok ciddi bir marka değeri yaratacak. Bu proje diğer binaların dönüşümü noktasında domino etkisi de oluşturur. Özel İdare İş Merkezi, fonksiyonel olmaması, kent estetiğini bozması sebebiyle burayı yıkıyoruz. Dönüşümü için çok ciddi bir maliyet gerekiyordu, şimdi yaptığımız çalışmayla 6,6 Milyon TL ek bir bütçe sağladık. Projemizde 1.500 araçlık bir otopark, yeni cazibe alanları, ticaret merkezleri, geleneksel el sanatlarımızın bulunacağı yeni alanlar yer alacak. Bunun yıkımı için 1 kuruş harcamadık. 3 ay içerisinde yıkımının tamamlanması planlanıyor” ifadelerine yer verdi.
“Düğümleri çözecek proje Sarayaltı-Kanlıdere”
Sarayaltı – Kanlıdere Bağlantı Yolu projesi kapsamında da sürece ilişkin detayları aktaran Güngör, “Trabzon Caddesi yeniden düzenlenerek, şehir merkezindeki trafik yükünü azaltmak için Sarayaltı Bağlantı Yolu projemizde de kamulaştırma oranı yüzde 70’e yaklaştı. Burada köprümüzün ihalesini yapıyoruz, tarihi köprüyü de muhafaza ederek yayalaştırıyoruz. Yine aynı bölgede üç tarihi konağımız var. Diğer tarihi konaklarımızda iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca rezerv olan konutlar Saçaklızade-Kurtlar TOKİ’ye devredildi. Mart ayında konutlar sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Ayrıca yine 560 konuttan 150 adet basın mensuplarımız için ayrıldı. Yine Tekke’de yüksek yapı istemiyoruz. Tarihi dokuya uygun olarak eski mahalle kültürünü yansıtmayı hedefliyoruz” dedi.
“Merkez ulaşım ağı yol olarak kötü değil ama eksiklerimiz var”
Başkan Güngör, konuşmasının devamında ise, “Kuzey çevre yolu hakkında son durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Karayolları bu yolun projesini hazırlıyor. Bu yol için 1 Milyona yakın sağlanmış oldu. Yol çalışmalarımızı yanında köprü çalışmaları sürüyor. Önsen Köprü projesini 75 Milyona bitiriyoruz. Şehrin iki yakasını bir araya getirecek. Şuan 60 bin nüfusu olan bölgede yerleşim alanı olarak cazibe merkezi olacak. Ayrıca prestij projemiz olan Binevler Caddesi üzerinde yenileme çalışması yapılacak. Bu bölgeye bundan sonra kazma vurmayacağız. Tüm alt ve üst yapısıyla örnek olacak. Benim bu şehre borcum ve ben bu şehri seviyorum” şeklinde konuştu.
“Şehirlerarası otobüs terminali hazır”
Başkan Güngör, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehirlerarası otobüs terminali bu şehre yakışır şekilde düzenledik ve hizmete hazır hale getirdik. 1 ay içerisinde hizmete açacağız.”
“Kahramanmaraş’a spor kompleksi yapmak için karar aldık”
Başkan Güngör, “12 Şubat ile Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda maç oynanıyor hale gelmesi için 100 milyonun üzerinde maliyet çıktı. 12 Şubat Stadyumu belediye devredilerek, bizlerde üzerine 100 milyon ilave edip Hanefi Mahçiçek Spor Kompleksi yapma kararı aldık. İçerisinde olimpik havuzu gibi ekstraları olan bu kompleks, profesyonel ve amatör futbol spor kulüplerini ağırlayacak” ifadelerinde bulundu.
Başkan Güngör, diğer faaliyet ve projeler hakkında bilgi vermesiyle konuşmasını tamamladı.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın