Başkan Hayrettin Güngör: Şehrimiz İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Hayrettin Güngör: Şehrimiz İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz
Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde apartman görevlileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tüm hemşehrilerimizin fikirlerini almaya ve taleplerini dinlemeye gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ımızda 3 yıllık süreçte koordinasyon içinde hamdolsun çok büyük mesafeler kat ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak ülkemiz, milletimiz ve şehirlerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde hizmet veren apartman görevlileriyle bir araya geldi. Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen etkinlikte meclis üyeleri, Doğukent Mahallesi Muhtarı Ahmet Bayraktar, Necip Fazıl Mahallesi Muhtarı Zülküf Tofan ile Apartman Görevlileri Dernek Başkanı Veli Sarıkaya da yer aldı. Etkinlikte katılımcıların taleplerini dinleyen Başkan Hayrettin Güngör, gelen soruları da yanıtladı. Program, toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

Milletimiz İçin Çalışıyoruz

Gerçekleştirilen buluşmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin gelişimine hepimiz şahit oluyoruz. Daha yapacak işlerimiz de var. Hamdolsun çok büyük işlerin yapıldığına hep birlikte şahit olduk. Şehrimiz 50 Milyar TL’nin üzerinde bir yatırım aldı. Türkiye bölgesinde çok önemli bir aktör haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak bizler de ülkemiz, milletimiz ve şehirlerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

İhtiyaçlar Önceliğimiz

Başkan Güngör, “Şehrimizin her yerinde ihtiyaç odaklı ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımızı tespit ederken bu tip toplantılarda, hemşehrilerimizle bir araya gelerek, paydaşlarımızla istişareler yaparak yol haritamızı çiziyoruz. Göreve geldiğimizde ilk olarak paydaşlarımızla birlikte şehrimizin ihtiyaçlarını belirledik ve yatırım programımızı oluşturduk. Tabi ihtiyaçlar sınırsız, kaynaklar sınırlı. Yerel yönetimler olarak bizler de sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Biz hizmetten değil, israftan tasarruf ediyoruz. Oluşturduğumuz yatırım programı çerçevesinde hayata geçirdiğimiz projelerle şehrimizin katma değerini artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehrin Silueti Aslına Döndü

Başkan Hayrettin Güngör yaptığı konuşmada, “Şehrimizin turizm potansiyelinin artması, kültürel ve tarihi mirasımızın ortaya çıkması için bütüncül bir plan çerçevesinde dönüşüm projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Tarihi Maraş Kalemizin restorasyonunu bitirerek hizmete açtık. Tarihi Maraş Kalesi’nin çevresinde başlatacağımız dönüşüm projemizde de son aşamaya geldik. Şehir Meydan Projemiz de süratle devam ediyor. Tarihi Kapalı Çarşımızda başlattığımız cephe yenileme çalışmalarımızı da nihayetlendirdik. Tekke Kentsel Dönüşüm projesinde de süreçler ilerliyor. Rezerv konutlarda son aşamaya gelindi. İnşallah Tekke’de de tarihi dokumuza uygun bir projeyi hükümetimizin desteğiyle Kahramanmaraş’ımıza kazandıracağız” ifadelerini kaydetti.

Turizm Altyapımızı Güçlendiriyoruz

Turizm alanlarında devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Kahraman şehrimiz çok güzel doğal miras alanlarına sahip. Yedikuyular Kayak Merkezi, Yeşilgöz Mesire Alanı, Fırnız, Aksu Gözü, Ali Kayası, Başkonuş, Yavşan Yaylası bunlardan sadece bazıları. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de doğal miras alanlarımıza sahip çıkarak doğal yapısını bozmadan yenileme çalışmalarıyla katma değerlerini yükseltmeye çalışıyoruz. Yeşilgöz Mesire Alanımızda da yenileme çalışmalarımızı tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Gerçekten hemşehrilerimizden de bu yönde çok güzel geri dönüşler aldık. Bölgede 2. etap çalışmalarına başladık. İnşallah Yeşilgöz’e bir de yörenin mimarisine uygun yeme içme mekânı kazandıracağız” dedi.

Ulaşım Ağımız Gelişiyor

Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimizin doğu bölgesini batı bölgesine bağlayan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemiz şehrimiz için son derece önemli bir yatırım. İnşallah kısa süre içinde bölgede çalışmalarımızı tamamlayarak projemizi hizmete alacağız. Sarayaltı – Kanlıdere – Kale Bağlantı Yolu projemiz kapsamında bölgede başlattığımız yeni köprüde de çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Güney Bağlantı Yolu projemiz de şehrimiz için çok önemli. Burada yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 55 metre genişliğinde bir yol açıyoruz. Ağcalı Kavşağı’ndan Adana yoluna bağlanacak yeni arter sayesinde şehir içi trafik önemli ölçüde rahatlayacak. İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı projemizde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hamdolsun burada da son aşamaya geldik. İnşallah burasının da açılışı yakında gerçekleştirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılıyoruz

Şehirde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının önemine değinen Başkan Hayrettin Güngör, “Onikişubat ve Dulkadiroğlu olmak üzere birçok ilçemizin altyapısının komple yenilenmesi gerekiyordu. Bunun için ciddi bir çalışma yaptık. Bu noktada, AB Fonu’ndan yarısı hibe diğer yarısı ise çok uzun vadeli kredi olmak üzere toplamda 100 Milyon Euro finansman sağladık. Sağladığımız bu finansmanın tamamına yakını altyapı çalışmalarımızda kullanılacak. İnşallah altyapı çalışmalarımız sayesinde şehrimizin en az 100 yıllık ihtiyacı karşılanmış olacak. Binevler Caddesi Yenileme Projesi kapsamında bölgede alt ve üstyapı çalışmaları da hızla sürüyor. Bölgeye yeni yürüyüş, bisiklet ve yaya yolları kazandırıyoruz” diye konuştu.

Stadyum Alanlarında Dönüşüm Devam Ediyor

12 Şubat ve Hanefi Mahçiçek Stadyumlarının bulunduğu alanlarda başlatılan dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgiler aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “12 Şubat ve Hanefi Mahçiçek Stadyumumuzda başlattığımız dönüşüm süreçleri devam ediyor. Çalışmalarımızda ciddi aşamalar kaydettik. İnşallah 12 Şubat Stadyumumuzun bulunduğu alana bir Kongre Merkezi ile Şehir ve Kurtuluş Müzesi inşa edeceğiz. Hanefi Mahçiçek Stadyumunun bulunduğu 120 dönümlük alanı da büyük bir spor kompleksine dönüştüreceğiz. Bu alana yeni stadyum,  tam olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tesis, antrenman sahaları ve spor alanları kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Hepimiz Bu Şehir İçin Çalışıyoruz

Apartman Görevlileri Dernek Başkanı Veli Sarıkaya etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Değerli başkanımıza davetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada hepimiz halka hizmet ediyoruz, şehrimiz için çalışıyoruz. Bu tip toplantılar bizler için çok motive edici. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e bu buluşma organizasyonu için şahsım ve tüm apartman görevlilerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Apartman görevlileri Ali Taşçı, Halil İbrahim Okatar ve Durdu Altun da gerçekleştirilen etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta KAMEK'in yeni merkezi açıldıÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta KAMEK'in yeni merkezi a...

Kahramanmaraş'ta 28 adet dağ keçisi doğaya salındıSonraki Haber

Kahramanmaraş'ta 28 adet dağ keçisi doğa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar