GÖRGEL, "KAHRAMANMARAŞ'IN 100 YILINA HİZMET EDECEK PROJELERİMİZ VAR"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖRGEL, "KAHRAMANMARAŞ'IN 100 YILINA HİZMET EDECEK PROJELERİMİZ VAR"
Habertürk'ten Hande Bayraktar'ın sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, Kahramanmaraş'ın yenilenme sürecine dair önemli detayları paylaştı. Görgel, Kahramanmaraş'ın Şairler Tepesi'nde bulunan ve şehre tepeden bakan bir noktada, projeleriyle yaşanacak değişimden kesitler sundu.

Görgel, Kahramanmaraş'ta depremin hemen ardından yapılan çalışmalara vurgu yaparak şehrin yaralarını sarmak adına önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgeye yaptığı 7 ziyaretin yanı sıra, bakanların da şehri sık sık ziyaret ettiğine dikkat çeken Görgel, bugüne kadar 17 bin 592 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. Görgel, şehrin sanayi potansiyelini de vurgulayarak, tekstil, metal eşyaları ve kuyumculuk sektörlerindeki başarılarına değindi.
İŞ VE KONUT İHTİYACINA YÖNELİK PROJELER
Haber Türk’ün canlı yayınında Gazeteci Hande Bayraktar’ın sorularına içtenlikle cevap veren Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, iş yeri ve konut ihtiyacını karşılamak adına önemli projelerin hayata geçirildiğini vurguladı. Konteyner kentlerden konutlara geçiş sürecinin hızla tamamlanması hedeflendiğini belirten Görgel, bu sürecin bir yıl içinde tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Konutların yanı sıra iş yerleri ve altyapı çalışmalarının da önemli olduğunu vurgulayan Görgel, şehrin merkezini canlandırmak için büyük yatırımlar yapıldığını dile getirdi.
GÖÇ VE İSTİHDAM DURUMU
Görgel, Kahramanmaraş'ın göç ve istihdam konusundaki durumunu da değerlendirdi. Şehrin sanayi ve tarım potansiyelinin, göçü engelleyici bir etken olduğunu belirten Görgel, ilçelerdeki göçün de azaldığını ifade ederek özellikle eğitim ve istihdam alanında yapılan çalışmalarla şehirde istikrarın sağlandığını dile getirdi.
KONUT VE İŞ YERLERİNE ÖNCELİK
Kahramanmaraşlıların öncelikli beklentilerinin konut ve iş yeri ihtiyacı olduğunu belirten Görgel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Kahramanmaraş’ın diğer illerden nazaran psikolojisi çok farklı. Şehrimizdeki insanların öncelikleri konut. Yani bir an önce huzurlu, sıcak yuvalarına kavuşma isteği ön planda. Bunun yanında depremin getirdiği o yıkımdan sonra, iş yerleriyle alakalı çok ciddi bir talep, arz dengesinde bozukluk meydana geldi. Bu da kiraların fahiş şekilde artmasına neden oldu.
Şimdi bizim hızlı bir şekilde sanayi bölgesini ayağa kaldırma durumumuz söz konusu. Çünkü burada esnafımızın bizden iş yeri beklentisi had safhaya çıktı. Yani kira fiyatları arttığı için o anlamda burada arz talep dengesi tamamen bozulmuş olduğu için bizden öncelikli beklentileri konut ve iş yeri arzına yönelik oluyor. Dediğim gibi zaten devletimiz konut anlamında çok sağlıklı gidiyor. Aynı zamanda burada sadece konut, iş yeri zarar görmedi. Bizim mesela bugüne kadar hiç yaşamadığımız kadar sağlık sisteminde problem yaşar hale geldik. Niye? Çünkü hastanelerimiz çok zarar gördü. Şimdi onları tedavi ediyoruz. İki tane hastanemizi hemen devletimiz ihale etti ve yapım sürecine başladı. İnşallah otogar yanında dediğimiz bir yerde 400 yataklı bir hastanemiz. Yine Necip Fazıl hastanemizin yanına 700 yataklı hastanemiz inşallah temmuz ve eylül aylarında açılıyor. Buralarda beklentiler oluştu. Aynı zamanda şehrin kendi ihtiyaçları devam ediyor. Onları da karşılamaya çalışıyoruz. Ama en çok derseniz bana konut, iş yeri, hastane. En doğru sıralama bu.
KAHRAMANMARAŞ BİR SANAT ŞEHRİ
Kahramanmaraş bir kültür şehri, bir edebiyat şehri, bir sanat şehri ve bu değerlere önem veren bir şehir. Sanat, kültür, gastronomi sokağı gibi birçok projemiz var. Şehrimiz gastronomi anlamında çok zengin bir şehir. Gastronomi Sokağı gibi bir projemiz var. Burası Kurtuluş destanının yazıldığı bir şehir. O yüzden Kurtuluş Sokağı gibi bir projemiz var. Fırnız Bölgemiz, Yeşil Göz bölgemiz, Yedikuyular Bölgemiz, Ali Kayası Bölgemiz, Tekir'imiz, Ilıca'mız, Döngele’miz, Yavşan’ımız, Başkonuş’umuz yani birçok bölgemiz hem doğa hem de termal su anlamında çok zengin kaynakların olduğu yerler. Buralarda hem günübirlik tesislerin hem de konaklama tesislerini zenginleştireceğimiz projelerimiz var. Bir tarafta kar yağarken diğer tarafta neredeyse yazı yaşayabileceğiniz bir şehir. Bir tarafta fındık yetiştirebilirken bir tarafta buğdayınızı yetiştirebileceğiniz bir şehir.
 “TARİHİ BİR SORUMLULUK ALDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ”
Ben 17 yıldır siyaset yapıyorum. Sadece üniversite eğitimim için şehir dışına çıktım. Onun dışında diğer tüm hayatımı burada yaşadım. O yüzden şehrime karşı bir sorumluluk hissediyorum. 17 yılda da gençlik kollarından beri siyaset yapan biriyim. 24 yaşından beri siyasetteyim. Bu anlamda her zaman Sorumluluk hissettiğim için bu görevlerin içerisinde bulundum. Şu anda tarihi bir zamanı yaşıyoruz. Gerçekten bu dönem yöneticilik yapan herkesi farklı bir perspektife bakması gereken, farklı bir bakış açısı geliştirilmesi gereken bir zamanı yaşıyoruz. Ben o anlamda kendime ve ekip arkadaşlarıma güveniyorum. Ben Kahramanmaraş'ta siyaset yaptığım dönem içerisinde hep bu yönüyle öne çıkmıştım. Bu dönemde de onun farklılığını inşallah şehrimizin tamamına yansıtırız diye düşünüyorum. Tarihi bir sorumluluk aldığımızın farkındayız. Bu dönemde çünkü yaptığımız her şey belki de şehrin 100 yılına hizmet edecek. Bu anlamda biz önemli bir sorumluluk aldık. Ama bunun altından kalkabilecek imkâna da sahibiz. Devletimiz yanımızda. Cumhurbaşkanımız yanımızda. Bu noktada iyi bir iletişimimiz var. Kendimize vizyonumuza, arkadaşlarımızın vizyonuna bakış açısına güveniyoruz. 
“SAHADA OLUMLU ETKİLER GÖRÜYORUM”
Ben seçim çalışması için 70 gündür sahadayım. Daha öncesinde de diğer görevlerim vesilesiyle sahadaydım. Benim hep vatandaşlarımla iyi bir iletişimim olmuştu. Ya onların bana bakış açısını hep böyle güvenilir ve ulaşılabilir olduğum hep ifade edilmiştir. Bu dönemde de onun net olumlu etkilerini görüyorum. Sağ olsunlar tabiri caizse bizi bağırlarına basıyorlar.  Şahsımızla alakalı güzel şeyler söylüyorlar. Zaten bu şehrin Cumhurbaşkanımıza karşı ayrı bir sevgisi var. Adeta Cumhurbaşkanımıza toz kondurmazlar. Onun tabii ki sahada yansımalarını görüyoruz. Şahsımızla alakalı da bugüne kadar herkes telefonla bana ulaşabilmiştir. Kapım her zaman açık olmuştur. Bunun avantajlarını sahada görüyorum. Ben 70 günde neredeyse sahada hiçbir problem yaşamadım desem yeridir. Seçime 4 gün kaldı, göz değmesin hiçbir problem yaşamadım.
“ŞEHİRDEKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”
Herkes rahatça çözülemeyen her şeyi söylüyor şu an. Çünkü ben de bu memleketin evladıyım. Ben de bir an önce işlerin yoluna koyulmasını ve bir an önce o eksiklerin tamamlanmasını istiyorum. Başta kendim istiyorum. Çünkü o sorumluluk benim üzerimde olarak hissediyorum. Bizim bir sürü eksiğimiz var. Onları tamamlama yönünde irade olduğunu vatandaşlarımız da hissediyor. Bunları rahatlıkla ifade ediyorlar, yani hangi noktada olursa olsun altyapısında olan, eğitim alanında olan vs. ne varsa vatandaşlarımızla rahatlıkla konuşuyoruz. Biz bu şehrin merkezinde hepimiz bu depremi yaşadık. İnşallah hep beraber yeniden ayağa kalkacağız.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”Önceki Haber

Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gü...

PAULMARK KAHRAMANMARAŞ’TA HİZMETE AÇILDISonraki Haber

PAULMARK KAHRAMANMARAŞ’TA HİZMETE AÇILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar