İŞÇİNİN YÜZÜ ANCAK MİLLİ GÖRÜŞ İLE GÜLER
Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı Ekonomik İşler Başkanı Atıf ÜDÜRGÜCÜ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için bir mesaj yayımladı.
Üdürgücü yaptığı açıklamada şu konulara değindi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yani İşçi Bayramı. İşçilerimizin ve emekçi vatandaşlarımızın sözde bayramı. Böyle bayram mı olur? Emekçi kardeşlerimiz hayat pahalılığı ve hızla artan enflasyon karşısında darmadağın. Asgari ücret ile geçinen vatandaşlarımızın zor durumda olduğunu biliyoruz. Her yıl zam görüşmeleri sonunda açıklanan zam oranları vatandaşımızı hiç tatmin etmiyor. Alınan maaş ile temel ihtiyaçlar karsilandıktan sonra elde ne kalabilir. Nasıl ev alsın, nasıl araba alsın, nasıl gezsin tatil yapsın.
Bu yüzden biriken borçlar, şişen kredi kartları, kullanılan krediler. Bunun sonucu mutsuzluk, Can sıkıntısı...
Bizim insanımız fakirliği haketmiyor. İmkan ve kaynakların yanlış kullanımı sonucu fakirlik bizim kaderimiz olmamalı. Vatandaşımızın yaşam kalitesi çok çok yüksek seviyeye çıkarılmalı. Bunun için dertlenen idareciler olmalı. Avrupa'nın Rusya'nın asgarî ücretle çalışan işçisi gelip bizim beş yıldızlı otellerimizde tatil yapıyor, benim hemşerim ailesiyle Ilıca'ya gidemiyor. Bunun sebebi kim. Tabi ki hükümet. Yaptıkları %3-5 zam ile bu mümkün değil. 1996 yılında ki efsane 54. Hükümet Başbakanı Merhum Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN Hocamızdan işçi sendikaları temsilcileri %30 zam istemişlerdi. Erbakan Hocamız ilk önce %50 zam verip 9 ayda %102 zam vermişti. Yani 3.000 alan işçi 6.000 almıştı. Zam böyle yapılır. Demekki yapılıyormuş. Böyle zam yapılırsa emekçimiz bayram eder, yüzü güler, ailesi sevinir. Bunu da ancak geçmişte yaptığı gibi Milli Görüş yani Saadet Partisi yapar.
İMAN VARSA İMKAN DA VARDIR
Ülkemizde yaklaşık %41 oranında asgarî ücretle geçinen çalışanımız var. Avrupada yaklaşık bu oran ortalama %10 civarı. Arada çok büyük fark var. Biz hep vurguluyoruz. Bir ülkeyi ancak üretime yönelik yatırımlar kalkındırır. Biz en başta fabrikaları açmak yerine kapatıyoruz. 20 yılda kaç tane dünya markamız oldu? Ne kadar teknolojik ürünler sattık? Ülkemizin kaynaklarını geçiş garantili köprüler ve yollar ile yolcu garantili havalimanları ve hasta garantili hastanelere harcarsak tabiki de işçi ve emekçi kardeşlerimizin beklentilerini karşılayamayız. Biz önce buna inanmalıyız ki vatandaşımıza gerekli imakanı sağlayalım.
Bu vesileyle işçi ve emekçi kardeşlerimizin kamil manada hakettiği değeri görmesini umut ediyor, herkesi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın