KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ PROGRAMI
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ PROGRAMIÇağrı merkezi, işletmelerin; müşterileri, tedarikçileri, bayileri ve diğer üçüncü taraflardan gelen çağrıları yanıtlayan, gerektiğinde çağrı neticesinde ihtiyaç doğan işlemleri gerçekleştiren,
iş ihtiyaçlarına göre dış aramalar da gerçekleştirebilen iletişim birimidir
Yüksek Teknoloji bireysel ve sosyal hayatımızın her alanını etkilemektedir. Teknolojik gelişmelerin odağında ise Bilgi ve İletişim Teknolojileri gelmektedir. Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı, çağımız ihtiyaçlarına cevap veren ve gelişime açık bir programdır. Bilgi iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak çağrı merkezi uygulamaları kamu ve özel sektörün bütün alanlarında gelişmeye devam etmektedir.
PROGRAMIN AMACI
Hizmet kalitesinin öneminin gün geçtikçe arttığı çağımızda Çağrı Merkezi Hizmetleri alanında duyulan yetişmiş eleman ihtiyacını, vereceği eğitim-öğretim aracılığıyla karşılamaktadır. Hedef kitlenin/tüketicilerin eğilimlerini belirleyen en önemli unsurların başında hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti, tüm sektörlerde öncelikli hedef haline gelmiştir. Bu sebeple Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı bir kurum ve kuruluşta üretimden satış eylemine kadar uzanan temel işletme sürecini koordine edebilecek, sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak üzere tasarlanmıştır. Bu bağlamda iki yıllık eğitim-öğretim sürecinde, öğrencilerin, sözlü-sözsüz iletişim becerilerinin geliştirilmesi, sosyal pratik ve çözüm odaklı yönlerinin ortaya çıkarılması, güncel pazarlama ve satış teknikleri, tüketici eylemlerinin ana unsurları konularında profesyonelleşmeleri, müşteri temelli perspektif kazanmaları ve ikna yöntem ve tekniklerini öğrenerek ikna yeteneklerinin geliştirilmesi planlanırken, aynı zamanda eğitim-öğretim sürecine dahil olan öğrencilerimizin insan ilişkilerinde başarılı, ekip çalışması ve ekip ruhuna uygun ve bu tür çalışmaları aktif bir ortamda yürütebilecek bilgi birikimine/yetkinliğine ve iletişim becerisine sahip öğrenciler olarak mezun olmaları amaçlanmaktadır.
İSTİHDAM OLANAKLARI
Çağrı Merkezi Programından mezun olan öğrencilerimiz, öncelikle iyi bir iletişimci olma fırsatı yakalamaktadır. Böylece sadece iş hayatı değil sosyal ve özel yaşamının da kalitesini arttırmak için önemli bir gelişim kat ettikleri kabul edilmektedir. Bu durum, programdan mezun olan öğrencilerimizin hayatlarını olumlu yönde etkilediği bilinen bir gerçektir. Program, hem iş hayatında hem de özel hayatta öğrencilerimizi birer “İletişim Uzmanı” yaparak mezun etmektedir.
Program mezunu öğrencilerimiz “Ön Lisans” derecesine sahip “Çağrı Merkezi Meslek Elemanı” sıfatına hak kazanır. 112 Acil Çağrı Merkezi, 184 Merkezi Hekim Randevu Sistemi gibi sayıları ve kapsamı her geçen gün artan kamuya ait çağrı merkezlerinde memur olarak hizmet verebilirsiniz. Ayrıca sektörün büyüme hızı önümüzdeki dönemlerde bankacılık, finans, telekomünikasyon, ulaşım başta olmak üzere özel sektörün iletişim ve pazarlama odaklı her alanında iş olanakları bulabilir ve bu alanda çalışmak isteyen öğrencilerimize kariyer fırsatları sunmaktadır.
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ PROGRAMI
PUAN TÜRÜ: TYT
2018 TABAN PUAN: 201.131
KONTENJAN: 100
DOLULUK ORANI: % 94
DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇEBİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI
Bu bölümü başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca programdan mezun olduktan sonra her hangi bir sınava girmeksizin Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İşletme Fakültesine kayıt yaptırarak, 3. Sınıftan itibaren lisans eğitimine başlayabilirler.
Medya ve İletişim,
Medya İletişim Sistemleri,
Reklamcılık ve Halkla İlişkiler,
Yeni Medya,
Yönetim Bilişim Sistemleri,
Halkla İlişkiler,
Halka İlişkiler ve Reklamcılık,
Halkla İlişkiler ve Tanıtım,
İletişim, İletişim Sanatları,
İletişim Bilimleri,
İnsan Kaynakları Yönetimi,
İşletme,
İşletme Yönetimi,
Lojistik Yönetimi,
AKADEMİK KADRO
Öğr. Gör. Mahmut ÖZÇELİK (Bölüm Başkanı)
Lisans: Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
Yüksek Lisans: Marmara Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı, Reklamcılık ve Tanıtım Bilim Dalı
Öğr. Gör. Fikret IŞIK
Lisans: Erciyes Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü
Yüksek Lisans: Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Doktora: Celal Bayar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı
Öğr. Gör. Ümit GÜLMEZ
Lisans: İnönü Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
Yüksek Lisans: İnönü Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın