KSÜ’de Gençlik Buluşması Programı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KSÜ’de Gençlik Buluşması Programı Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) “Kahramanmaraş Gençlik Buluşması” programı gerçekleştirildi.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi önündeki kıl çadırda düzenlenen programa, 65. Hükûmet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Dr. Tuba Köksal, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve eşi Fatma Yasım, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ve öğrenciler katıldı.

Programda gençlere seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Dünyanın neresinde bir haksızlık olsa orada sesini ilk yükselten ve bütün mazlum coğrafyalara da umut olan bir Cumhurbaşkanı'nın arkasındayız.” dedi. İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalara değinen ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua ettiklerini dile getiren Kaya, dünyanın neresinde bir zulüm varsa o zulmün karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Yıllardır süregelen İsrail'in adeta bir işgal politikası var. 1947'den beri sürekli Filistin toprakları azalmakta ve bunu Birleşmiş Milletler kürsüsünden haykıran ve bu haksızlığa karşı sesini yükselten dünyada tek bir lider var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Soru cevap bölümüyle devam eden programda öğrencilere seslenen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım “2023-2024 Akademik Yılının yüz yüze eğitimlerle devam etmesini çok istedik. Ancak şehrimizde ciddi bir barınma sorunu var. KYK yurtlarımız deprem sebebiyle şehrimize gelen görevlilerin barınağı oldu ve çok önemli hizmetler verdi. Avşar kız yurdu ağır hasar aldı. Gerek Karacasu’da, gerekse şehir merkezinde bulunan öğrenci yurtlarının hepsi ağır hasarlı durumda. YÖK’ün de tavsiyelerine uyarak mevcut durumu gözden geçirip öğrencilerimizin faydası için uzaktan eğitim kararı aldık. İkinci dönem şehrimizdeki konaklama durumunu tekrardan gözden geçirerek yüz yüze eğitim gören fakülte bölüm sayısını da arttırmayı düşünüyoruz. Bir şeyi özellikle vurgulamak isterim ki burada sizinle bir araya gelen şehrimizin siyasileri deprem anından itibaren yoğun gayret gösterdiler. Özellikle Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, bir ay boyunca her fırsatta bizlerleydi ve işlerinden geri kalan kısımda bir doktor olarak hasta ve depremzedelerin yardımıyla meşguldü. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için kendilerine ayrıca teşekkür etmek isterim.” dedi.

Samimi bir sohbet havasında ilerleyen program günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığınca esnaflara “Siftah” çalışması gerçekleştirildiÖnceki Haber

Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlı...

Başkan Güngör; “Özel Kardeşlerimiz İçin Özel Faaliyetlerimizi Sürdürüyoruz”Sonraki Haber

Başkan Güngör; “Özel Kardeşlerimiz İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar