Mahir Ünal: Yatay mimari ile Elbistan yeni bir görünüme kavuşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mahir Ünal: Yatay mimari ile Elbistan yeni bir görünüme kavuşacak
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından Elbistan’ın kentsel dönüşümü ve mimarisi açısından yeni adımlar atılacak.

Ünal, Elbistan’ın ruhunu ve karakterini ayağa kaldırmanın yanında; yatay mimari ile yeni yapılar inşa edileceğini ve kentsel dönüşüm için de 50 bin metrekarelik de rezerv alan oluşturulacağını söyledi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş’ın yer aldığı heyet Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile toplantı gerçekleştirdi. Ankara’da yapılan görüşmede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen de yer aldı.

Ünal, toplantıda Bakan Kurum’la birlikte il genelinde bakanlık uhdesindeki projeler ve yatırımları masaya yatırdı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan’la ilgili olarak, Karaelbistan Mahallesi’nden başlayarak şehir girişinin yepyeni bir görünüme kavuşturulması için çalışma başlatılacağını belirtti.

Mahir Ünal, “Şehrin aynası konumundaki bölgenin, yatay mimari ile tarihi dokuya uygun şekilde inşa edilecek konutlar ve yeşil alan projeleri ile yepyeni bir görünüme kavuşacak. Bu çalışmanın devamında Kızılcaoba Mahallemizi, kültürel mirasımıza sahip çıkacak şekilde yeni bir planlama içine aldık. Burada, bakanlığımızla birlikte yapmayı planladığımız dönüşüm sonucunda modern mimariyi geleneksel tarzla bütünleştirip bambaşka bir yaşam alanı oluşturacağız” dedi.

Kendisinin çok önemsediği ve Elbistan’ın tarihi kimliğini açığa çıkaracak Ulu Cami ile çevresini kapsayan projeyle ilgili de bütçe ve planlamalarda fikir birliğine vardıklarını anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Beylik başkenti olan Elbistan’ımızın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak bir projemiz var. Dulkadiroğlu’nun beylik sarayının olduğu düşünülen höyük alanı, Ulu Cami, Himmet Baba Cami ve çevresindeki bölgeyi kapsıyor bu proje. Ulu camiyi merkeze alarak, Beypazarı örneğinde olduğu gibi olduğu gibi oraları tamamen kamulaştırıp eski Elbistan konaklarıyla yeniden şehrin ruhunu, karakterini ayağa kaldırmak gerekiyor. Elbistan’ın tarihi bu, hikayesi bu karakteri burada yaşayacak.

Bu çerçevede ve diğer kentsel dönüşüm projeleri için Elbistan’ımıza 15 milyon lira destek sağlanmasını kararlaştırdık. Yine, Elbistan’ımızda konut yapımı için 50 bin metrekarelik rezerv alan oluşturulması için destek sağlandı. İnşallah bu alanda yatay mimarinin en güzel örnekleri sergilenip Elbistan’ımız için yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Destekleri için Sayın Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Eylül Dünya Fizyoterapistler GünüÖnceki Haber

8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü

Kahramanmaraşspor maçlarını Merkez 1 Stadı'nda oynayacakSonraki Haber

Kahramanmaraşspor maçlarını Merkez 1 Sta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar