Nurhaklı Gemi Kaptanın Anısı Mezun Olduğu Okulda Yaşayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nurhaklı Gemi Kaptanın Anısı Mezun Olduğu Okulda Yaşayacak
Nurhak Lisesi’ne, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi resim atölyesi standardında modern bir atölye yaptırıldı. Meksika’da 1. Kaptan olarak çalıştığı gemide kalp krizi geçirerek genç yaşta vefat eden Nurhaklı gemi kaptanı Muhammed Aykut’un anısı atölyede yaşayacak.

Nurhaklı gemi kaptanı Muhammed Aykut, 10 Eylül 2020 tarihinde Meksika’da 1. Kaptan olarak çalıştığı gemide kalp krizi geçirerek genç yaşta vefat etmişti. İTÜ Yüksek Denizcilik Fakültesi 2009-2010 mezunu olan Muhammed Aykut görevi başında vefat ettiğinde 32 yaşındaydı. Bu elim hadisenin ardından kardeşinin anısını yaşatmak için Kaptan Muhammed Aykut’un ağabeyi Şef Cuma Aykut; kardeşinin 2003 yılında mezun olduğu Nurhak Lisesine 30 kişilik bir resim/görsel sanatlar atölyesi kurdu. Yaklaşık 80 bin TL harcanarak kurulan atölye; Nurhak Kaymakamı Fatih Gür, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Şef Cuma Aykut ve ailesi, öğrenciler, öğretmenler ve idarecilerin de katılımıyla açılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Nurhak Kaymakamı Fatih Gür, atölyeyi kazandıran Cuma Aykut’a teşekkür etti, öğrencilere başarılar diledi. 
Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ise yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Genç yaşta kaybettiğimiz Nurhak'ın en başarılı gençlerinden Muhammed Aykut kardeşimiz adına ailesi tarafından lisemizde yaptırılan resim atölyesinin açılışını Nurhak Kaymakamı Sn. Fatih Gür ve Aykut ailesi ile birlikte gerçekleştirdik. Muhammed kardeşimizi saygıyla anıyorum. Cuma Aykut’a ve ailemize hem teşekkür ediyorum hem de sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz canlarımızın ardından yemek vermek yerine adını bu şekilde topluma, ülkeye hizmet şeklinde yaşatmak ise ayrıca takdire şayandır. Bu davranışın başkaları tarafından da örnek alınacağını ümit ediyorum. Merhum kaptanın ağabeyi Şef Cuma Aykut da yaptığı açıklamada “Kardeşimin adını yaşatmak için Nurhak Lisesine 30 kişilik bir atölye yaparak öğrencilerin hizmetine sunmayı uygun buldum. Bu modern atölyede ileride inşallah vatana millete hayırlı insanlar, başarılı ressamlar çıkar.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elbistan’da 13 yaşındaki çocuk yatağında ölü bulunduÖnceki Haber

Elbistan’da 13 yaşındaki çocuk yatağında...

Berberler Kahramanmaraş'ta YarışacakSonraki Haber

Berberler Kahramanmaraş'ta Yarışacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar