TURİZM İÇİN UÇAK BAĞLANTILARIMIZI GÜÇLENDİRMELİYİZ
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun Kahramanmaraş’ın turizm ve ticarette canlılık kazanmasının birincil koşulunun batı illeriyle uçak bağlantılarının güçlendirilmesi olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile bir araya geldi.
Nazlı Ceylan Balduk Kurtul’un başkanlığındaki KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu KMTSO Başkanı Serdar Zabun ile kentin ana sorunları ve özellikle turizm ve ticari canlılığın artırılması ana teması üzerine yapılan görüşmelerde bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, şehrin özellikle tarihi mirasının ön plana çıkarılması ve saklı kalan birçok eserin turizme kazandırılmasına yönelik gerekli adımlar masaya yatırıldı. KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın ticarette ve turizmde başarılı bir şekilde potansiyelin harekete geçirilmesi için toplumsal ve kurumsal sahiplenmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Zabun şöyle konuştu: “Kahramanmaraş Anadolu’nun bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisi. Odamızın da desteklediği Direkli Mağarası kazı çalışmaları şehrimizin tarihinin bilinenden çok daha eski olduğunu ortaya çıkardı. Bu bölgede yaşamış tüm uygarlıkların kültürüyle yoğrulmuş Kahramanmaraş turizmde seçkin destinasyonlar arasında yer almayı hak ediyor.
KAHRAMANMARAŞ’IN NERESİNE GİDERSENİZ GİDİN, MUTLAKA TARİHİ BİR BİNA SİZİ KARŞILAYARAK ZAMANDA YOLCULUĞA ÇIKARACAKTIR
Roma dönemine ait Germenicia Antik Kenti mozaikleri, tarihin tozlu sayfalarından bugüne ulaşan ‘Maraş Evleri’, Kurtuluş Mücadelesinin izlerini taşıyan eserleri, ziyaretçilerine tarih koklatan sokakları adeta bir açık hava müzesi niteliğindedir. Kahramanmaraş’ın neresine giderseniz gidin, mutlaka tarihi bir bina sizi karşılayarak zamanda yolculuğa çıkaracaktır. Böylesine kültürlerin kesiştiği Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve Andırın yerleşmeleriyle de tarihi, arkeolojik, mimari yapıt ve kalıntıların yoğunlaştığı bir bölge.
İNANÇ TURİZMİNE YÖNELİK ESERLERİMİZİ PROFESYONEL BİR SUNUŞLA YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE ULAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR
Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde bulunan Ashab-ı Kehf Külliyesi ise dinler tarihi bakımından çok önemli bir yere sahip. Bütün bu tarihi miras, Kahramanmaraş’ın kültür zenginliğinin temelini oluşturuyor. İnanç turizmi bakımından bu değerlerimizi profesyonel bir sunuşla yerli ve yabancı turistlere ulaştırmamız gerekiyor. Her yıl milyarlarca uğur böceğine ev sahipliği yapan Uludaz Tepesi flora turizmi açısından oldukça değerli. Bu bölgemiz de bilimsel niteliğinin biyologlarca tespit edilmesini bekliyor.
BATI İLLERİYLE UÇAK BAĞLANTILARIMIZ GÜÇLENDİRİLMELİ
Kahramanmaraş’ın turizm ve ticarette canlılık kazanmasının birincil koşulunun batı illeriyle uçak bağlantılarının güçlendirilmesi olduğunu söyleyen Zabun, “Özellikle İzmir, Antalya gibi batı şehirlerimizin Kahramanmaraş ile uçak seferlerinin geliştirilmesine ihtiyaç var. Çünkü, iç turizmde en hareketli iller batı illerimiz. Türkiye’nin gizli kalmış, saklı cennet niteliğindeki yerleri keşfetmeyi en çok isteyen yerli turistler batı şehirlerimizde yaşıyor. Onları Kahramanmaraş’a getirmenin, turizm değerlerimizi ziyaret etmelerini sağlamanın birinci koşulu uçak bağlantılarının güçlendirilmesi. Bugün, halen İzmir ya da Antalya seferi söz konusu olduğunda alternatif havalimanlarına yönelmek ya da aktarma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu büyük bir handikap şehrimiz için. Hep birlikte bu soruna çözüm aramak durumundayız.
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kahramanmaraş’ın ticari alanda en büyük partnerinin İstanbul olduğunun altını çizen Zabun, İstanbul Finans Merkezi gibi projelerle iş ve yaşamın yeni çekim merkezi olan Anadolu yakasının, dolayısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Kahramanmaraş için öneminin arttığını vurguladı. Zabun, “En büyük partnerimiz olan İstanbul ve cazibe merkezi haline gelen Anadolu yakasına hızlı ulaşım sağlamamız gerek. Bu nedenle, Sabiha Gökçen Havalimanı bizim için çok önemli hale geldi. Anadolu Jet’in Sabiha Gökçen Havalimanına Kahramanmaraş’tan karşılıklı olarak sefer düzenlemesi gerekiyor. Pegasus Havayolları’nın da Kahramanmaraş’tan bu havalimanına olan seferlerini haftada yedi güne çıkarması çok yararlı olacaktır.”
Kadın Girişimciler Kurulu Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Kahramanmaraş’ta Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Oda üyeleri arasından seçilerek bu kurulun oluşturulduğunu söyledi. On beş kişiden müteşekkil kurulun kadın girişimciliği konusunda genel politikalar geliştirilmesi konusunda istişari bir amaç taşıdığını, aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere oluşturulduğunu ifade etti.
KURTUL: “GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜN KADINLAR ARASINDA GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”
Nazlı Ceylan Balduk Kurtul şu açıklamalarda bulundu: “Kurulduğu ildeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları oluşturuyoruz. Bu kapsamda, girişimcilik becerilerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara bunu nasıl yapacaklarını öğrenmeleri için öğrenme ortamlarını hazırlıyoruz. Kadın girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla seminer ve paneller organize ediyoruz.
KADINLARIN TURİZM GİRİŞİMCİLİĞİ KONUSUNDA DAHA AKTİF HALE GELMELERİNİ İSTİYORUZ
Şehrimiz için tarihi ve doğal mirasın turizme kazandırılması çok önemli. Bu konuda büyük bir zenginliğe sahibiz. Bizler, Kadın Girişimciler Kurulu olarak turizm girişimciliği ve özellikle kadınların turizm işletmeciliği konusunda daha aktif hale gelmelerini istiyoruz. Kahramanmaraş’ın önümüzdeki dönemde turizm yatırımları konusunda atak yapacağına inanıyoruz. Bunun için şimdiden girişimcilerimizi, işletmecilerimizi bu konuda hazır hale getirmeliyiz.”
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın