YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan Uzaktan Eğitim Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan Uzaktan Eğitim Açıklaması
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversitelerin rektörleriyle Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) bir araya geldi. Yapılan toplantıya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Doğan katıldı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında üniversite Rektörlerinden bilgi alan Özvar yüz yüze ve uzaktan eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özvar “YÖK'ün, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversiteler için 7 Eylül'de bazı kararlar aldı ve söz konusu illerdeki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenler göz önünde tutularak fakülte ve yüksekokullar bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı, program bazında yüz yüze veya uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağladı.

Ayrıca, üniversite senatolarının aldığı karar gereğince uzaktan öğretim veya yüz yüze öğretim görecek tüm öğrencilerden talep edenlere, kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesine, özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrencilerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini de dikkate alarak özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelerine başvuru yapmalarına, başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan programla sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusunun kabul edilmesine karar verilmiştir.

Üniversite senatosunca uzaktan öğretimle eğitim verilmesine karar verilen ve öğrenci tarafından başka üniversitede dönem/dönemler için özel öğrenci olarak eğitim almak için başvuru yapmayan ancak eğitim ve öğretim dönemi sırasında Öğretmenlik Uygulaması dersini yüz yüze alması gereken öğrencilerin, talepleri halinde Öğretmenlik Uygulaması dersine halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebileceklerine karar verilmiştir.” dedi.

Özvar, öğrencilerin ihtiyaç duydukları dersler için özel öğrencilik başvurusu yapabileceğini, üniversitelerin, öğrencilerin işlemlerini koordine için sorumlu birim görevlendirileceğini, deprem bölgesindeki üniversitelerdeki öğrencilerden talepte bulunanların, eğitim öğretim süresine dâhil edilmeden kaydını 1 yıl dondurabileceğini de belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, alınan ilk kararların ardından YÖK'ün deprem bölgesindeki üniversitelerin durumlarını yakından izlediğini ve gerektiğinde yeni kararlar aldığını aktararak, "Deprem bölgesindeki üniversitelerde uzaktan eğitim yoluyla uygulamalı birimler yani tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri gibi programlar yüz yüze yürütülecek olup, diğer programlar yani teorik programlar ise üniversitelerimizin alacağı kararlarla uzaktan yürütülecektir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’le Huzur Dolu Bir Gün GeçirdilerÖnceki Haber

Büyükşehir’le Huzur Dolu Bir Gün Geçirdi...

BAŞKAN OKAY’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJISonraki Haber

BAŞKAN OKAY’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar